Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă, concluzie TĂIOASĂ: O gafă majoră administrativă a Guvernului

cozmin gusa

Cozmin Guşă a comentat, într-o intervenție telefonică, acţiunea în forţă a jandarmilor la mitingul la care au participat câteva mii de persoane care au cerut Unirea României cu Republica Moldova şi unde cinci dintre liderii tinerilor protestatari au fost reţinuţi şi mai apoi amendaţi cu câte 3000 de lei şi, susţin ei, şi bruscaţi.

Consultantul politic a explicat că nu există niciun motiv pentru care autorităţile unui stat din spaţiul euroatlantic să fie luate prin surprindere de un protest anunţat de zile bune, cu atât mai mult cu cât este vorba de o ţară "vecină, în care există un conflict îngheţat".

Actriță porno, acuzații GRAVE la adresa lui Donald Trump


"Moldova, în afară de fraţii noştri de acolo, unii mai românofoni, mai puţini, alţii mai rusofili, mai mulţi, este gazda unui conflict îngheţat şi autorităţile unui stat aflat în NATO au în fişa postului, domnilor Cioloş şi Tudorache, pentru că la dumneavoastră mă refer, aveţi în fişa postului că aceasta reprezintă un eveniment cu un potenţial exploziv, de sorginte geopolitică majoră, pe care trebuie să o trataţi ca atare. Nu înţeleg de ce domnul Simion spune că vrea să discute cu domnul Dacian Cioloş şi nu văd cu ce l-ar ajuta să discute cu domnia sa. Domnul Dacian Cioloş mai are foarte puţin din mandatul de prim ministru şi care are şanse secundare pentru un nou mandat, nu este membrul niciunui partid, nu e validat de niciun Parlament, a fost însă anul trecut. Deci acest mesaj al unui "mitingist" de profesie, cum am înţeles că este domnul Simion, de a nu pleca până când nu discută cu domnul Dacian Cioloş, mie mi se pare unul exagerat", a spus Cozmin Guşă, la Realitatea TV.

Analistul politic a continuat, explicând că după ce jandarmeria a acţionat aşa cum a acţionat "tocmai pentru a provoca", nu este posibil ca la interval de câteva ore să fie anunţată o anchetă, după ce, a explicat consultantul politic, "toate agenţiile de presă străine au consemnat faptul că în România nişte unionişti au fost arestaţi pentru că manifestau pentru Unire".

Liviu Dragnea MĂRTURISEȘTE: Este un gust AMAR / VIDEO

Situaţia e foarte complexă, dacă n-a fost amatorism la nivelul Guvernului Cioloş, atunci situaţia e cu mult mai gravă, pentru că pe baza acestor decizii se pot broda tot felul de scenarii în care România nu va fi vioara întâi, ci va fi o entitate geopolitică care va fi folosită”, a spus Cozmin Gușă.

Consultantul politic a concluzionat că, din perspectiva sa, este vorba despre o enormă gafă administrativă.

"Eu văd evenimentul de astăzi ca pe o gafă majoră administrativă a Guvernului, pentru că era vorba despre un eveniment anunţat, nu mai vorbesc dacă era prin surprindere şi nu vorbim dacă s-a premeditat sau nu. Întotdeauna când te uiţi la acest gen de eveniment ciudat te întrebi cine profită...aici nu e vorba de România, ci de Moldova, care este cu 8 zile înainte de alegeri...la Chişinău va profita o tabără care poate arăta cu degetul la această bâlbă a ministerului de Interne român şi a Guvernului, care sugerează că Unirea nu e atât de dorită în România, dacă liderii declaraţi unionişti au fost reţinuţi, fie şi pentru câteva zeci de minute. La finalul zilei e o concluzie tristă. Ne-am făcut încă o dată de ruşine, în ciuda investiţiilor, tradiţiei, iubirii şi aşa mai departe", a spus Guşă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.