Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă DETONEAZĂ BOMBA: 'Înregistrările cu Laura Codruța Kovesi și Liviu Dragnea EXISTĂ'

Inquam Photos / George Calin
Inquam Kovesi Dragnea Kovesi

Cozmin Guşă a analizat, la emisiunea News Room, situaţia în care se află liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, dezvăluind că, din informaţiile pe care le deţine, există acele filmări de la tăierea porcului şi că ar fi coincis cu prima închidere a dosarului TelDrum în 2013.

Consultantul politic a făcut o analiză a partidului aflat la guvernare în România, spunând: "PSD e astăzi în cea mai proastă formă din punct de vedere al coeziunii interne şi din punct de vedere al autorităţii publice pe care PSD o emana până acum, indiferent dacă era la putere sau nu şi cu atât mai mult când era la putere.

Citește și: Detalii mai puțin știute despre procurorul care l-a „EXECUTAT” pe Dragnea! Colaborarea care va naște sute de controverse

PSD a mai trecut printr-o fază critică după ce Iliescu a pierdut alegerile în faţa lui Constantinescu, dar nu a părut atât de dezagregat ca acum. A traversat o perioadă grea, de opoziţie, până în anul 2000 în care a revenit la putere, dar nu a fost atât de dezagregat. Din păcate, asta se întâmplă din pricina managementului extrem de ciudat, egoist, unipersonal implementat de Dragnea, dar şi din pricina slăbiciunii liderilor din jurul său, care în loc să îl ajute pe liderul social democrat, care e într-o perioadă extrem de proastă din punct de vedere personal, cu atât de multe dosare, marşează mereu pe ideea că e necesar să se victimizeze în loc să găsească soluţie pentru partid", a explicat Guşă.

Analistul politic a dezvăluit şi care este, în viziunea sa, marea problemă a lui Liviu Dragnea în faţa partidului său.

Citește și: Numire importantă a premierului Tudose! Salariul impresionant pe care îl va primi un pensionar MAI – unde a fost „uns” acesta

Guşă: "Am spus aseară, tot la Realitatea TV, că marea problemă de credibilitate pentru Dragnea e că, cel puţin pentru cunoscători, el a fost un colaborator al acelui sistem pe care toţi colegii săi îl atacă, sistemul Băsescu, format din oameni din SRI, din fostul SRI din conducerea lui Maior şi Coldea, din Parchete, din DNA şi are această slăbiciune în faţa partidului. Partidul îl bănuieşte acum că a fost doar un profitor, pentru că foarte mulţi colegi de-ai săi, în acele vremuri, au fost cercetaţi, arestaţi -nu că n-ar fi fost vinovaţi- presupunerea e că Dragnea a beneficiat de acele relaţii în plan personal, folosind influenţa partidului în plan instituţional, pentru a se salva doar pe sine".

Citește și: Scumpirile care îngrozesc românii! Anunțul făcut de ANRE, înaintea venirii sezonului rece

Consultantul politic a dezvăluit că acele filmări de la tăierea porcului există şi că, în faţa liderilor din partidul său, Liviu Dragnea nu se poate apăra şi, în cazul în care acestea vor apărea, va fi obligat să demisioneze.

"Dacă, Doamne fereşte pentru Liviu Dragnea, apar filmările de la tăierea porcului, despre care s-a vorbit în presă, în special în EVZ că ar exista, tăierea porcului de către Dragnea în beneficiul unor oameni în slujba lui Băsescu: asta va fi un punct terminus al carierei sale de lider PSD, pentru că, ştiind că partidul nu va suporta aşa ceva, va fi obligat să demisioneze.

Citește și: Dezvăluiri bombă despre afacerile familiei lui Florian Coldea: Probleme cu Fiscul încă de la înființarea companiei

Ne tot învârtim în jurul cozii: problema lui Dragnea nu e o problemă legată de Codul Fiscal, nu e o problemă legată de incoerenţa programului de guvernare, ci de lipsa de credibilitate la nivelul unor lideri care au un discurs public bazat pe problemele lor personale împotriva unui sistem care le-a creat probleme, un discurs împotriva anticorupţiei. Dacă ei vor sesiza, apropo de imaginile de la tăierea porcului, că Dragnea a fost un colaboraţionist, cariera sa de lider PSD se va termina. Acele filmări, conform informaţiilor mele, în care el era un vornicel care tăia porcul şi îmbia pe toată lumea ba cu ţuică, ba cu şorici, există şi ieşite la iveală îl vor forţa să îşi dea demisia. Din punct de vedere uman, te gândeşti că a făcut un gest perfect normal: a vrut să fie gazdă pentru anumite personalităţi. Doar că acele personalităţi, pentru partid, pentru PSD, erau indezirabile şi asta îl va face pe Dragnea, la rândul său, indezirabil. Asta este grija lui: nu programul de guvernare, care e imperfect, nu relaţia proastă cu Tudose şi membrii Guvernului, ci această posibilă devoalare publică a felului în care el a jucat cu oamenii lui Băsescu, în timpul în care colegii săi care l-au ajutat să devină preşedinte "traversau deşertul" din punct de vedere al unor dosare penale, care nici nu mai contează că erau bazate pe fapte...doar că ei fiind lideri politici nu operează cu ideea că acele fapte trebuiau pedepsite, pentru ei ele ar fi trebuit absolvite, fie printr-o lege sau prin modificări de lege. Dacă vor vedea acele lucruri, bănuiala lor că Dragnea de când a câştigat puterea, de la finalul lui 2016, nu a făcut decât un joc în interes personal, blocând toate demersurile de schimbare pe care Tăriceanu şi restul liderilor şi le-ar fi dorit, va fi ceva care îl va termina pe Dragnea.

Citește și: Un cunoscut magazin online din România dă lovitura: Ce jucător de pe piața italiană a achiziționat

Aşa cred că îşi explică pesediştii de ce avem un Dragnea atât de ezitant, atât de groggy, aşa cum părea la ieşirea de la DNA. Starea lui de preşedinte al PSD stă în acele dovezi prezentate de la acea tăiere de porc, pe care unii au identificat-o cu prima închidere a dosarului TelDrum în 2013 şi de NUP pe exact aceleaşi fapte pentru care a primit începerea urmăririi penale luni.

Aceasta este, de fapt, marea filozofie din jurul marelui lider al marelui partid pe fundal roşu", a conchis consultantul politic, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV.

Citește și: Banca i-a luat aproape tot! Cum a ajuns un celebru prezentator TV .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.