Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă dezvăluie jocul intern din PSD: Se ȘOPTEȘTE! Jocul e sofisticat

cozmin gusa

Analistul politic Cozmin Gușă susține că în interiorul PSD a început jocul cel mare pentru alegerile prezidențiale. Gușă arată că jocurile sunt sofisticate și tot mai mulți lideri PSD vorbesc deja în șoaptă că și-ar dori să intre în bătălia pentru prezidențialele din 2019. De partea cealaltă, PNL va merge tot pe mâna lui Klaus Iohannis, chiar dacă nu există o decizie majoră în acest sens.

Citește și: NEBUNIE cu Legea Pensiilor: anunțul lui Dragnea completează punctul 89

Citește și: ALERTĂ - Turcia, ZGUDUITĂ de un cutremur PUTERNIC: Peste 200 de victime - VIDEO

"PNL dacă nu își asumă clar, ca pe o decizie mare, un scop politic precis, candidatura lui Iohannis, el nu e un partid care sa aibă importanță publică. Iar PSD nu are prezidențiabil în momentul acesta. Are unul de paie - Gabriela Firea - care ocupă doar un loc necredibil pentru pesediști, ca să nu se așeze cineva pe acel loc. Liviu Dragnea o folosește pe Firea ca din punct de vedere public să țină ocupat locul de prezidențiabil la PSD. Pentru că altfel, Dragnea nu mai are nici autoritatea și nici importanța necesară în partid. Prima candidatură despre care se va vorbi va fi cea a lui Mihai Tudose, a doua va fi cea a lui Țuțuianu. Plus că vor mai ieși câțiva de la PSD care se vor considera îndreptățiți să-și aroge această candidatură. Jocul e sofisticat. Fiecare se ocupă în șoaptă de aceste lucruri, pentru că Dragnea este timorat de o posibilă chemare la DNA, pe care încearcă să o demonteze, iar aici, partidele trebuie să se pregătească pentru două elemente care vor marca campania: normalitatea și prosperitatea", a declarat Cozmin Gușă.

În opinia acestuia, PSD va încerca să prezinte o majoritate anti-sistem, iar Iohannis va merge pe aceeași linia din 2014, legată de un reprezentant al cetățenilor împotriva exceselor oamenilor din stat.

Consultantul politic a explicat că atât Iohannis, cât și candidatul PSD vor să-și securizeze în acest moment două elemente fără de care nu pot să câștige în alegeri: parteneriatele externe și mass-media.

"Ele nu au fost asumate. Nimeni nu și-a asumat un proiect național și cetățenii să observe în timp evoluția pozitivă. Și atunci, parteneriatele externe ale candidatului vor foarte importante. Aici are un avans considerabil Iohannis, care și-a pregătit această ofensivă și la ora actuală are securizată o relaționare cu cei doi parteneri majori ai României, și anume SUA-Trump și UE-Germania. Pe când candidatul PSD, pierzând prin comportamentul amatoristic al lui Dragnea de la începutul anului, meciul de reprezentare în SUA, a reușit să-și securizeze un partener tăcut dar eficient - Israel. Este un partener cu influență regională și mondială serioasă. Dragnea va fi candidat, părerea mea, dacă rezistă până atunci. Dar nu cred că va rezista. Israelul poate să confere și o portiță de relaționare în SUA, un loc pe care cei din PSD l-au pierdut pentru că au acționat amatoristic", a susținut Gușă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.