Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă DEZVĂLUIE o BOMBĂ de la audierile lui Eduard Hellvig

www.paginademedia.ro
Cozmin Gușă

Audierea directorului SRI, Eduard Hellvig, timp de șapte ore, în Comisia de Control al Serviciului, reprezintă un eveniment unic, de o magnitudine mare, Comisia arătând că încearcă să-și ia rolul în serios și să nu mai fie doar ”o anexă a SRI”, cum lăsa impresia până acum, a declarat Cozmin Gușă, subliniind că tocmai această Comisie are o problemă pe care trebuie să şi-o asume în cazul lui Sebastian Ghiţă. Totodată, consultantul politic a analizat, la Realitatea TV, concluziile care reies după audierea lui Hellvig.

”Lungimea audierilor arată cât de grav este scandalul în care a fost implicat SRI, insituția pe care am apreciat-o ca fiind cea mai influentă și cea mai solidă într-o perioadă în care clasa politică din România a fost calamitată”, a declarat Cozmin Gușă.

Citește și: De la Facebook pornesc majoritatea INFIDELITĂȚILOR: Cu cine își ÎNȘALĂ oamenii partenerii

Faptul că s-a discutat atât de mult într-un format de audiere parlamentară ne arată că și la nivel de Parlament decizia este de a-și lua rolul în serios, de a încerca amiabil să-și exercite rolul și să nu fie doar o anexă a SRI, cum ne dădea impresia până acum că ar fi această comisie parlamentară, susține consultantul politic.

De asemenea, faptul că directorul SRI și-a prezentat concluziile într-un timp vizibil limitat față de cel alocat de preşedintele Comisiei de Control al SRI, Adrian Ţuţuianu, discursului său, ”ne lasă să vedem că și prin această diferențiere se sugerează că de acum Comisia își propune să controleze SRI”, consideră Cozmin Gușă.

Citește și: Prima țară din lume unde DEȚINEREA DE ANIMALE SĂLBATICE e INTERZISĂ

În urma audierii lui Eduard Hellvig în Comisia de Control al SRI rezultă trei concluzii, arată Cozmin Gușă.

”1. În mod evident, Hellvig și-a fructificat avantajul de a fi fost om politic important. A fost eminența cenușie atât a lui Antonescu, cât și a lui Iohannis, când cei doi au condus PNL. La nominalizare părea un dezavantaj, dar azi a fost un avantaj, pentru că plaja pozitivă pe care a venit la audieri se datorează și relațiilor vechi traspartinice, de care orice director civil al unui serviciu secret are nevoie. Maior, în schimb, venise în poziția de director al SRI din poziția de director de campanie a lui Geoană”, precizează consultantul politic.

Citește și: Prima țară din Europa în care prelevarea de organe se face automat

2. S-a marcat un nou început la nivel simbolic, din punct de vedere al discuțiilor comune la care au participat, în fața presei, cei doi protagoniști - Hellvig și Țuțuianu, afirmă Gușă, adăugând că între cei doi s-a observat dorința de colaborare și transparență, fără tente de scandal.

”Treburile care țineau de Coldea se decontau încă din regimul lui Băsescu, nu sunt treburi care au venit pe cursul directoratului civil al lui Hellvig”, subliniază consultantul politic.

Citește și: Asta e cea mai PUTERNICĂ locomotivă din lume: La ce temperatură a fost testată

Ideea de "nou început" are semnificație și legat de mandatul lui Hellvig în fruntea SRI, evidențiază Gușă.

”Concluziile de azi îi consolidează autoritatea în fruntea SRI, într-o țară care trepidează din cauza războiului dintre Cotroceni și Parlament, entități care se întâlnesc în CSAT pentru lucruri de consens, unde SRI are un loc bine definit în această perioadă agitată”, afirmă Cozmin Gușă.

Citește și: Ce spune Botezatu despre focul de la club. De unde ar fi pornit si ce ipoteza nu exclude

3. Cozmin Guşă a evidențiat şi importanţa controlului intern făcut de SRI după scandalurile legate de Florian Coldea şi Sebastian Ghiţă.

”Al treilea element e legat de procedurile în cazul generalului Florian Coldea, proceduri care ne-au sugerat azi un lucru pe care îl știam - că acest control intern din SRI care trebuie să fie raportat la niște lucruri apropo de incidentele cu Ghiță ar trebui să fie raportat înainte conducerii Serivciului”, a arătat consultantul politic.

Citește și: Sienna Miller neagă că a plâns după maratonul de sex cu Ben Affleck / VIDEO

Cazul Ghiță a fost atât de complicat nu doar pentru că Ghiță era un om de afaceri care livra servicii sau bunuri către SRI, ci și pentru că avea și calitatea de secretar al Comisiei de Control al SRI, explică Gușă.

”Aici, Comisia are o problemă pe care trebuie să și-o asume. Aici s-ar dori un raport și din partea Comisiei, referitor la comportamentul lui Ghiță în cadrul Comisiei; să vedem cum și-a facut treaba în ceea ce-l privește pe Ghiță”, susține consultantul politic.

Citește și: A concurat la Miss Univers, iar acum dezvăluie cum i-a facut avansuri Donald Trump: M-a invitat la el în camera de hotel / VIDEO

Cozmin Gușă a evidențiat că afirmația legată de o posibilă audiere a lui Ponta este o ”bombă a serii”. ”Am simțit o audiere legată de relația cu Ghiță și de influenețele pe care pe această linie le-ar putea avea”, a subliniat acesta.

”Se va discuta mult. Este o zi plină de semnificații, pentru că SRI a devenit o instituție importantă în geometria puterii din România”, a mai precizat Cozmin Gușă, la Realitatea TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.