Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă face afirmații surprinzătoare despre ambasadorul SUA, Hans Klemm

gusa

Cozmin Gușă critică, de la Washington, felul în care reprezentanți ai Justiției din România se raportează la relația strategică cu partenerul american. Gestul judecătoarei din Oradea, care a depus la DNA o plângere penală pe numele ambasadorului SUA la București, Hans Klemm, este taxat de analistul geopolitic ca fiind unul aberant.

Gușă a subliniat discrepanța între modul în care este privită România în Statele Unite și acțiunile unora dintre reprezentanții statului român.

Citește și: Noi reguli pentru înmormântări. Amenzi uriașe pentru cine nu le respectă

"Această aberație cu plângerea împotriva ambasadorului Klemm, despre care e bine că nu s-a vorbit prea mult, asta sigur nu ajută. Nu așa se rezolvă problemele și nu putem trăi într-un stat în care un reprezentant al sistemului juridic face plângeri împotriva unui ambasador care reprezintă partenerul strategic. Treburile se pot discuta și altfel, prin discuții, prin păreri, prin contradicții, dar nu așa. Genul acesta de acțiuni ne arată că aparținem unui climat bananier, ceea ce nu este şi părerea despre România în SUA. Avem foarte mulți oameni care ne prețuiesc acolo. În instituțiile din jurul Washingtonului s-a generat, mai ales acum, după instalarea scutului, o simpatie și o prioritizare a acțiunilor în favoarea noastră", a explicat Cozmin Gușă la Realitatea TV.

Citește și: Punctul G există, însă nu toate femeile îl au. CUM afli dacă îl ai

Judecătoarea Florica Roman a anunțat miercuri pe blogul personal că a trimis la DNA o plângere penală pe numele ambasadorului SUA la București, Hans Klemm, și a președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. Judecătoarea îi acuză pe cei doi de trafic de influenţă şi le cerea procurorilor să ia în considerare şi arestarea preventivă a celor doi.

Florica Roman susţinea că plângerea penală vine după ce, într-o conferinţă comună ţinută pe 13 mai, Hans Klemm şi Valeriu Zgonea "au recunoscut public că şi-au folosit influenţa pentru a promova şi urgenta adoptarea unor legi, susţinute de SUA".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.