Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă oferă detalii subterane din cazul Sorin Oprescu

gusa

Cozmin Gusă a afirmat la Realitatea TV că manipularea legată de Sorin Oprescu este una uriaşă, deşi nu pare şi că Primăria Capitalei a fost "o vacă de mult pentru şantajişti", cărora acum le este extrem de frică de ceea ce ar putea denunţa fostul edil al Capitalei. De asemenea, acesta a afirmat că din dorinţa de a nu se spune ce s-a întâmplat la Primăria Capitalei şi cum a fost devalizat bugetul Primăriei se fac "jocuri de intimidare" şi se pune presiune asupra Realitatea TV.

Citește și: Anunț de ULTIMĂ ORĂ al lui Victor Ponta: Pentru mine și Guvern e ÎNCHEIAT

"După primul val de manipulare a mai urmat un val, în care au apărut informaţii că un anumite Alexandru sau Bogdan Popa, ar fi dat bani către Realitatea, către mine sau către Rareş Bogdan", a afirmat acesta la Realitatea TV.

Citește și: Cadou umilitor pentru Liviu Dragnea: Ce a primit liderul PSD la Suceava / FOTO

"Subiectul ar putea să pară banal pentru că se mai fac denunţări fară dovezi, însă Realitatea TV a fost singura televiziune care a discutat despre minciuna de la Primăria Capitalei, despre devalizarea bugetelor, în condiţiile în care mulţi moderatori şi multe trusturi de presă au fost prietenoase cu Sorin Oprescu", a afirmat Cozmin Gusă.

Citește și: Cadou umilitor pentru Liviu Dragnea: Ce a primit liderul PSD la Suceava / FOTO

"Jocurile acestea sunt de intimidare. Tocmai din dorinţa de a nu se discuta despre ceea ce s-a întâmplat la Primăria Capitalei", a continuant consultantul politic, explicând că în alte trusturi se discută despre "bolnavul" Oprescu, despre zecile de boli de care suferă acesta. "Presa îl prezintă pe Sorin Oprescu într-o lumună favorabilă", a completat Cozmin Guşă.

Citește și: Ioana Petrescu iese la atac: Nu te-ai aștepta la așa ceva de la fostul ministru

"Primăria Capitalei şi primarii ei au fost nişte vaci de mult pentru şantajişti. Toate acestea au răbufnit cu arestarea lui Sorin Oprescu. Fostul edil de al Capitalei este un tip destul de simpatic care a reuşit să îşi facă mulţi prieteni, dar acest lucru nu scuză faptele sale", a declarat Cozim Guşă.

Citește și: OFICIAL Primești bani dacă ești turnător: Statul îți dă până la 100.000 de euro

"Foarte multă lume, din presă şi politicieni, s-au infruptat din aceasta vacă", a spus consultantul politic, explicând că Realitatea TV a discutat despre aceste probleme, iar acest fapt nu a convenit.

"România nu este bolnavă doar la nivelul politicii sau la nivelul Primăriei Capitalei, ci şi la nivelul presei". a mai precizat acesta.

Legat de informaţiile din presă despre Realitatea TV, Cozmin Guşă a afirmat:

Citește și: Ziarist cunoscut, implicat într-un mare dosar de corupție la DNA: Ce a spus despre un procuror

"Toate informaţiile apărute vin să decredibilizeze. Acum o săptămână, acel zvon neverificat privind faptul că eu şi Rareş Bogdan l-am fi avertizat pe Sorin Oprescu a beneficiat de mediatizare fără ca nimeni să ne ceară părerea. Nimeni nu şi-a pus întrebarea cum a fost afectat brandul Realitatea din acea mediatizare nedovedită. Presa a preluat de la cap la coadă o informaţie greşită pe care după aceea nu a dezminţit-o", a detaliat consultantul politic.

"Realitatea, în condiţiile în care nu este arondată politic, rezistă foarte greu şi este sub presiune dublă: atât presiunea din partea celorlate televiziuni care sunt arondate politic, cât şi a politicienilor. Sub acastă presiune, unele informaţii pot să facă mult rău unui post care nu are premieri în postura de prieteni şi care încearcă să facă ceva", a mai precizat Cozmin Guşă.

"Responsabilitatea presei trebuie să existe. Nimeni nu îi mai trage la răspundere pe cei care publică informaţii false. CNA-ul se pare că nu mai există şi nici Clubul Român de presă", a continuat Cozmin Guşă.

Revenind la Sorin Oprescu, Cozmin Guşă a declarat că "magnitudinea scandalului nu cuprinde doar persoane Sorin Oprescu şi realaşiila sale, ci şi o mulţime de instituţii şi de oameni cărora le tremură chiloţi din princina faptului că Sorin Oprescu ar putea dezvălui informaţii legate de complicităţi care au legătură chiar şi cu mass-media".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.