Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă REACȚIONEAZĂ: Realitatea TV a fost un proiect eminamente civil!

romaniatv.net
realitatea tv

Consultantul politic Cozmin Gușă a explicat că acuzațiile aduse de Sebastian Ghiță împotriva trustului Realitatea "nu se referă la Realitatea care și-a deservit publicul, ci la oameni ca Sorin Ovidiu Vântu".

Vezi și: SÂNGE la Casa Albă: O adolescentă a fost MUȘCATĂ de față de câinele familiei Obama/ FOTO +18

"Realitatea TV a fost un proiect eminamente civil. Primul proiect de televiziune de știri gândit în România, la nivelul anului 2001, de către un naiv simpatic al vremurilor noastre, Silviu Prigoană, un eveniment la care am participat și care cred că e de bun augur, în sensul în care l-am și sprijint, l-am și sfătuit pe Silviu Prigoană atunci. Nu exist nicio televiziune de știri. Din momentul în care această televiziune a existat, a intrat în atenția serviciilor secrete, care s-au confruntat cu posibilitatea relatării curente a unor evenimente cotidiene, la cald, din partea unei entități. Și așa, în vâltoarea legilor din 2004, această televiziune a ajuns la Sorin Ovidiu Vântu, care n-a înființat-o, care a plătit pentru ceea ce a achiziționat. Nu știm dacă a plătit din banii săi sau alți bani, dar în 2004 Realitatea a făcut o treabă igenică, dacă ne gândim că tot sistemul concetraționar, lacom, din jurul lui Adrian Năstase, care se așezase pe toată România la nivelul anului 2004. A pierdut și a câștigat un sistem în care s-a pus speranță, un sistem care nu trebuia să se îndrepte către Moscovo, apropo de Traian Băsescu, ci trebuia să vină să distrugă o rețea de baroni obișnuiți cu excesele din Partidul Comunist și obișnuiți în a batjocori cetățeanul", a spus consultantul politic la Realitatea TV.

Acesta a subliniat că publicul și brand-ul Realitatea nu trebuie "pângărite" de acuzațiile lui Ghiță, întrucât acestea se referă la oameni precum Sorin Ovidiu Vântu.

Vezi și: SURSE - 'Secretul' lui Liviu Dragnea care îl poate înfunda pe Florian Coldea

"Și a tot continuat așa până la celebrele episoade, pe care le cunoaște domnul ăla curat de la FNI, preacinstit și preacurat, de la televiziuna lui Dan Voiculescu care înjură astăzi Realitatea și pe noi, dar cei care au asistat la devenirea Realității își dau seama că a fost vorba de mari eforturi de a discuta despre evenimentele care se întâmplă într-u mod civil, în care cetățeanul e important. Nu a fost simplu. Vântu a făcut eforturile lui. De departe, un om inteligent, dar beneficiar și prizonier al sistemul de la SRI. Lupul bătrân mâncat de lupul tânăr, Sebastian Ghiță, printr-o viclenie josnică. Pentru că, în continuare spun, să te duci la discuții cablat, provocând, cum a făcut Sebastian Ghiță, și venind să-ți ceri scuze într-unul din cele șapte episoade care au apărut până în acest moment, nu este suficient și niciodată nu mai poți să te califici. În continuare spun, îmi pare rău de Ghiță. Ceea ce trăiește acum este fatal pentru un om tânăr, dar nu se mai poate califica la nivelul bărbaților sau la nivelul înțelepților, apropo de ceea ce a făcut, și nu mă refer doar că l-a înregistrat pe Vântu, mă refer la tot ceea ce a făcut împotiva interesului național, în frauda bugetului național și așa mai departe. Și, bineînțeles, Realitatea, frământată așa cum a fost, a ajuns astăzi la acel nivel. Dar ceea ce vorbește Sebastian Ghiță, sigur, în legătură și cu influența lui Florian Coldea, despre Realitatea, nu se referă la Realitatea care și-a deservit publicul, se referă la persoane. Se referă la un Sorin Ovidiu Vântu, care era omologul lui Sebastian Ghiță, probabil, în vremurile în care generalii bătrâni conduceau SRI, cei care l-au inventat pe Ghiță, și din acest motiv publicul și nici brand-ul Realitatea nu trebuie pângărite de aceste discuții", a spus Cozmin Gușă.

"Dar, pe de altă parte, se vede o apetență ciudată a structurilor de putere din perioada Băsescu, care au dorit, prin orice fel de mijloace, să domine, să înfricoșeze mass-media, consultarea publică pe care o oferă presa, sau să înființeze structuri într-un mod fraudulos. Le urez succes colegilor de la România TV, dar într-un mod fraudulos au înființat de la sediu până la structură, arhivă, toate au fost fraudate de la o structură privată cum este Realitatea TV. Și chiar și acest nume, care nu ar putea să fie purtat, de ‘România TV’, a fost acceptat, ca să nu mai vorbesc de siglă sau toate lucrurile care s-au întâmplat sau toată această tarabandă din justiție din ultimii ani de zile, despre care telespectatorii nu știu foarte multe, dare pentru care mulți oameni au plătit mii sau zeci sau sute de ore din existența lor", a continuat acesta.

Gușă a vorbit și despre regimul Traian Băsescu și despre obsesia președintelui de putere.

"Asta este poveste cu Realitatea, o poveste în care a fost o luptă cu serviciile secrete, niște servicii secrete prea ambițioase din cauza unui președinte ca Băsescu obsedat de serviciile secrete, a unui om în mod cert cu dosar de colaborare cu serviciile secrete comuniste, poate nu doar din România, poate și de la Moscova, urmează să vedem dacă bănuiala mea că Traian Băsescu a fost agent acoperit al Moscovei rămâne în picoare. Dar această obsesie s-a dus până la nivelul acestor coordonări și inventări de structuri. Aduceți-vă aminte de tiradele grobiene făcute împotriva unor jurnaliști de către Băsescu în timpul regimului Băsescu, când parcă se comporta ca un nebun. Nu se comporta uman. Și de la înălțimea puterii pe care o exercita, și era un președinte puternic, stăteai și te înspăimântai. Cunoscând care este postul unui președinte, inclusiv cu un general ca Florian Coldea în subordinea, stăteai și te minunai de ce putea să facă. Am văzut și în seara asta reacții inclusiv ale Elenei Udrea la lucrurile care se întâmplă și vin și spun că indiferent cât a suferit Elena Udrea din pricina lui Traian Băsescu, lucrurile care erau de știut s-au știut. Felul în care s-a contorsionat statul român pe motiv de dereglare Traian Băsescu, a fost cu consecințe. Aceste consecințe au fost și numirea ca prim-ministru a unui om defect din punct de vedere a exercitării puterii, precum Victor Ponta, au fost și toleralea unor excese la nivel de justiție care binînțeles că au existat și care au avut consecințe negative asupra noastră și, dacă vreți, tot acest rău semnificat de către Traian Băsescu a marcat și instituirea mandatului lui Klaus Iohannis, care a venit după eliminarea din cursă a lui Crin Antonescu și a continuat apoi într-un fel pe care noi nu l-am înțeles. Pentru că n-am înțeles de ce cineva ca și Traian Băsescu ar fi trebuit să mai continue activitatea în statul român, de ce cineva ca Victor Ponta a trebuit să mai rămână prim-ministru, de ce alți oameni care și-au dovedit nocivitatea nu puteau să vină să vină să împrospăteze din punct de vedere politic o guvernare sub președinția lui Iohannis și trebuie să avem un dezastru absolut cum a fost guvernul tehnocrat, cireașa de pe tort", a conchis consultantul politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.