Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă, teorie neașteptată, după ultimul sondaj politic: se schimbă multe

Analistul politic Cozmin Gușă consideră că datele ultimului sondaj de opinie, dat publicității de Avangarde, arată o tendință clară și susține că centrul de putere în România este gata să se schimbe. Gușă remarcă faptul că 5 din 9 personalități politice cu scoruri bune în sondaj au un discurs anti-DNA, iar românii le acordă credit.

Citește și: SONDAJ - Creștere spectaculoasă pentru Iohannis și Cioloș. Urcă PSD și PNL

"Sondajul poate să fie considerat uluitor. Dacă așa vor sta lucrurile în această toamnă e limpede că structura de putere decizională a României se va modifica după alegeri. Nu doar pentru că PSD și ALDE vor putea să dea majoritatea, dar se și vede o atitudine clară. Acum sunt doi oameni care conduc România, Cioloș și Iohannis, cu scoruri bune în sondaj, dar părerea mea e că au aceste scoruri tocmai pentru că joacă apolitic. În acest clasament, dacă vă uitați bine, sunt cel puțin 5 personalități din 9, care sunt personalități ce ar putea fi caracterizate drept anti-DNA. Ele sunt și personalități anti-Iohannis - mă refer la Traian Băsescu, Călin Popescu Tăriceanu și cei trei lideri PSD. Asta arată o altă desfășurare a treburilor. Personal nici eu nu sunt optimist în ce privește USR-ul, nu doar pentru că nu are personalități, dar și pentru că nu are acoperire în mediul rural", a spus Cozmin Gușă, informează Realitatea.

content-image

Consultantul politic a explicat și scorul slab al PNL.

"De ce această dramă a partidelor. La PNL nu au locomotive. Au doi lideri sub scorul partidului, spre deosebire de PSD. Și mai e ceva. Expunerea la televiziuni și în media. Aici se vede importanța mass-mediei într-o campanie, înainte de campanie. Aici se vede felul în care liderii Ponta, Tăriceanu, Băsescu, Dragnea sunt favorizați. Mă refer la legăturile cu patronatul televiziunilor din România și al multor site-uri de știri care au notorietate și trafic pe măsură. Cine e expresiv și se expune are aceste scoruri pentru că ăsta e electoratul activ. Toamna va fi pasionantă doar pentru electoratul captiv și activ. În diaspora nu vom avea probabil mare participare din cauza sistemului de vot. Nu am învățat nimic de la americani. Ei s-au apucat deja să voteze pentru alegerile din noiembrie, noi nu a putut", a spus Gușă.

content-image

"Concluzia: România în zona decizională se va modifica. Cei care domină clasamenul sunt cei care nu doresc desfășurarea lucrurilor în România așa cum au fost în ultimii ani, mă refer în zona de putere. Bine ar fi ca ei să fie în stare să facă lucruri bune pentru România administrativă, dar nu se va întâmpla pentru că au mai fost acolo și nu au făcut nimic deci nu ne putem bucura că ei domină acest clasament", a încheiat consultantul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.