Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă: Timofti a fost învins

sah

Consultantul politic Cozmin Gușă a declarat, vineri, că situația din Republica Moldova nu se va calma, iar retragerea premierului desemnat, Ion Păduraru, marchează faptul că președintele Timofti a fost învins, potrivit Realitatea.

"Nu este nicio surpriză în ceea ce s-a întâmplat. Era evident încă de aseară că președintele Timofti acționează total amatoristic, din punctul de vedere al propunerii sale. Am văzut la fel de fel de analiști, de la Traian Băsescu în jos, care voiau să ne arate cât de sofisticat este jocul președintelui Timofti. Nu este deloc sofisticat. Este jocul unui persoaj politic cu spatele la zid, probabil șantajat, după cum scrie presa din Chișinău, și care nu a realizat practic nimic decât întârzierea înscăunării de facto și de iure a lui Vlad Plahotniuc; pentru că dacă ne uităm la personajul care ar putea să fie înscăunat ca prim-ministru, de facto, Plahotniuc va conduce și acest guvern, după cum nu a avut dificultăți să conducă din umbră nici guvernul Leancă", a spus Cozmin Gușă.

"Situația acolo nu se va calma. Dacă se va reuși impunerea acestui prim-ministru nominalizat, de către această coaliție făcută ad-hoc, pro-europeană e greu să o mai numești, având în vedere antecedentele acestei coaliții pro-europene, dar să spunem această coaliție care nu se declară pro-rusească. Eu am zis că e moldovenească în sensul în care dorește de la ambele capete să se adape, și de la Moscova, și de la București că e spiritul moldovenesc perpetuu. Dacă se va reuși înscăunarea acestui guvern, la care astăzi se face referire, să vedem dacă va fi constituțional pentru că termenul nu poate să fie interpretat în sensul că președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, se afla pe drum către reședința prezidențială și președintele Moldovei a ieșit cu acest Păduraru și el nu a mai ajuns.

Deci nu s-a formalizat nimic. Deocamdată, singura propunere formalizată, în intervalul de timp constituțional, e propunerea cu Plahotniuc și atât. Această a doua propunere nu e formalizată decât în urma unei mărturisiri la postul de televiziune Publika, al lui Marian Lupu, că ar fi fost pe drum cu o propunere, când președintele a venit cu o altă propunere. Deci vă dați seama în cel fel și cât de periculos se trăiește politic  acolo la Chișinău și cât de precar dacă vorbim despre asemenea propuneri și asemenea interpretări ale legii", a adăugat consultantul politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.