Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă vorbește, în presa din SUA, despre al doilea Război Rece și relațiile cu americanii

cozmin gusa

Presa din SUA alocă un spațiu generos amenințărilor făcute de Vladimir Putin la adresa României după ce Statele Unite au pus în funcțiune scutul anti-rachetă de la Deveselu. Americanii vorbesc în termeni laudativi despre România. ”Un aliat tăcut, dar de bază al SUA”, scrie corespondentul Fox News, Bill Cowan,  pentru dailycaller.com. ”Dar, este un preț al acestui scut. Putin a amenințat deja România că ar putea fi ținta rachetelor sale din cauza acestui sistem.”, scrie Cowan.

”SUA și NATO au spus mereu că sistemul va proteja Europa de Iran.”, precizează jurnalistul. Acesta a vorbit și despre vizita lui Cozmin Gușă în SUA. ”Cozmin Gușă, un foarte apreciat strateg politic a punctat că ”SUA vor trebui să facă față noi situații geopolitice, mai ales că avem un al doilea Război Rece în desfășurare.” El a continuat să noteze că România e o insulă pro-americană incontestabilă în regiune și din aceste motive are nevoie de asistența și îndrumarea SUA pentru a continua. Deși noi, în SUA, poate nu simțim al doilea Război Rece, țările de la Marea Neagră, așa cum e cazul României, sigur simt asta.”, precizează jurnalistul Fox News.

Citește și: ÎNFIORĂTOR Doi lei au fost împușcați după ce un tânăr sinucigaș s-a aruncat în cușca lor / VIDEO

”Capacitatea de a oferi ”îndrumare și asistență” ar putea fi încercată anul viitor sub un nou președinte al SUA care va fi forțat să răspundă la mutările lui Putin. Omenirea a privit cum administrația Obama nu a făcut nimic esențial când Rusia a luat Crimeea și continuă să o țină departe de Ucraina. Să sperăm că noul președinte va arăta mai multe căi de rezolvare și susținere pentru apărarea aliaților strategici ca România. Ei nu merită mai puțin de atât.”, își încheie Bill Cowan articolul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.