Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Guşă a câștigat alegerile: E șeful suprem

cozmin gusa

Cozmin Gusa a fost ales presedinte al Federatiei Romane de Judo, la alegerile care au avut loc luni in cadrul Adunarii Generale a FRJ, anunţă Agerpres. Gusa a obtinut 121 de voturi, in timp ce Nicolae Trasca, contracandidatul sau, a primit doar 21 de voturi.

La Adunarea Generală de alegeri a FR de Judo au participat 143 de membri cu drept de vot dintr-un total de 159 de structuri afiliate la federație. Cozmin Gușă, fost parlamentar, a obținut 121 de voturi, față de 21 ale contracandidatului său Nicolae Trașcă, antrenor de judo. Pentru cele 5 funcții de vicepreședinte au fost aleși Hamza Karimov (130), Florin Bercean (110), Alina Dumitru (109), Ioan Cosmescu (94) și Daniel Căprar (93).

Citește și: Bill Gates lansează un avertisment FĂRĂ PRECEDENT: Vor muri zeci de milioane de oameni / VIDEO

Printre cei 4 membri ai Comitetului Director a fost aleasă și vicecampioana olimpică de la Londra, Corina Căprioriu (83). "E un rezultat care ma onoreaza si care ma obliga pentru a repune judo-ul romanesc pe firmamentul sportului mondial. Scopul meu e ca in cel mult un an FRJ sa fie cel mai bine organizat for sportiv din Romania si cel mai bine finantat din fonduri private", a spus Cozmin Gusa, pentru ProSport.

La precedentele alegeri, programate în noiembrie 2015, Florin Lascău a fost ales președinte. Lascău nu a mai dorit să continue în fruntea federației. Prin vot deschis, adunarea generală a validat propunerile lui Cozmin Gușă pentru președintele Colegiului antrenorilor (Emilian Rabolu), președintele Colegiului arbitrilor (Marius Jeberean), în timp ce Gheorghe Savu a fost menținut în funcția de secretar general.

Citește și: ȘOC, ȘOC, ȘOC O profesoară și-a DECAPITAT iubitul, cu fierăstrăul, în timp ce făceau SEX / FOTO

Finanțare generoasă, pace și disciplină au fost argumentele cu care Cozmin Gușă a reușit să convingă alegătorii să-i acorde credit și funcția de președinte al FR de Judo pentru următorii 4 ani, la adunarea generală de alegeri desfășurată luni la sediul COSR, la care invitați de onoare au fost Mihai Covaliu, președintele COSR, și Marius Alexandru Dunca, ministrul Sportului și Tineretului.

Cozmin Gușă, politician, analist politic, a obținut o victorie concludentă, cu 121 de voturi, și îi va succede lui Florin Lascău, care nu a rezistat mai mult de 15 luni în această funcție. Nicolae Trașcă, un antrenor respectat, a obținut 21 de voturi și pierde pentru a doua oară consecutiv cursa alegerilor pentru președinția FRJ, după cele din noiembrie 2015.

Citește și: Hugh Jackman are CANCER: Ce imagine a postat după o nouă terapie / FOTO

Cozmin Gușă a anunțat deja un prima sponsor care vine alături de FR de Judo, Transferoviar Grup, care va investi 100.000 euro în premiile pentru sportivi și antrenori la Campionatele Naționale de seniori de la Cluj.

''Este o victorie personală pentru mine. Votul ăsta înseamnă speranță pentru oamenii din judo, care în ultima perioadă au fost dezamăgiți, au fost și probleme nedorite. Le mulțumesc pentru încredere. Sper ca FRJ să fie de acum înainte un exemplu pentru restul federațiilor, sigur va fi cea mai bine finanțată și un exemplu de disciplină, care va fi preluat și de restul federațiilor care vor dori să facă performanță. Disciplina, autoritatea și organizarea vor fi lucruri de la care nu abdicăm. Judo-ul trebuie să fie un exemplu în lumea sportului, dar mai ales într-o Românie atât de dezorganizată, un exemplu de cum se pot face anumite lucruri cu onoare și corectitudine. Nu voi tolera scandaluri și mai ales scandaluri publice. Indiferent care va fi echipa din Comitetul director, totul se va desfășura cu o autoritate maximă pentru fiecare membru, pe zona pe care o păstorește, dar și cu răspundere pe măsură. Transparența va fi totală, începând cu luna martie cheltuielile FRJ vor fi publicate pe site lunar, se va vedea pe ce merg banii federației, fie că sunt primiți de la stat sau de la privat'', a declarat Cozmin Gușă după alegeri.

Citește și: INCREDIBIL Ce a făcut o femeie în autobuz după ce s-a DEZBRĂCAT / VIDEO

Noul președinte al FRJ a anunțat și deschiderea unei fundații Judo for Romania, cu un sediu în Băneasa, o interfață a federației pentru atragerea de sponsori și derularea a diverse programe. Accesarea fondurilor europene nerambursabile pentru infrastructură, desfășurarea de competiții și plata salariilor antrenorilor, prin diverse Programe Operaționale Regionale, cu ajutorul primăriilor și COSR, este un alt mare obiectiv pentru noul președinte. FR de Judo și-a fixat deja atragerea unei finanțări private mai mari decât cea de la stat.

Citește și: Angelina Jolie și-a luat copiii și s-a întâlnit cu regele Cambodgiei / VIDEO

''La nivelul anului 2018 vom ajunge la o sumă dublă din fonduri private față de banii pe care îi obținem, conform performanțelor, de la MTS și de la COSR. Practic proporția va fi 33% de la stat și 67% din mediul privat. Faptul că baiatul meu e campion, e un lucru, faptul că Marius Vizer este prietenul meu de o viață este alt lucru, faptul că sunt foarte legat de sportivii în activitate, îi cunosc pe toți, stau alături de ei, chiar dacă sunt nevăzut, e alt lucru. Faptul că știu efortul acestor oameni, dintre care mulți se scaldă în mizerie, ca mulți alții din sportul românesc, care se bazează doar pe pasiune, e alt lucru. Judo mi-a dat mult, acum trebuie să dau înapoi și voi da'', a spus fostul parlamentar.

Citește și: Ilie Năstase și Nadia Comăneci au dat un premiu special echipei refugiaților în cadrul premiilor Laureus

Prin vot deschis, adunarea generală a validat propunerile lui Cozmin Gușă pentru președintele Colegiului antrenorilor (Emilian Rabolu), președintele Colegiului arbitrilor (Marius Jeberean), în timp ce Gheorghe Savu a fost menținut în funcția de secretar general.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.