Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă a dezvăluit care sunt MIZELE scandalului care a zguduit PSD: 'Liviu Dragnea este în GENUNCHI'

Liviu Dragnea CEx PSD

Premierul Mihai Tudose a dovedit că este bărbat politic și a arătat că nu se agață de o funcție, a spus consultantul politic Cozmin Gușă, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, după ședința Comitetului Executiv al PSD, în urma căreia Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc au demisionat.

”Toate lucrurile s-au confirmat în urma a ceea ce am spus. V-am spus că Tudose nu cedează sau pleacă. În asta a constat toată această ședință. Tudose a dovedit că este bărbat politic, din partea lui bine gândit, pentru că acum s-a renormalizat starea din PSD prin care cei din jurul lui Dragnea au făcut presiuni. Mihai Tudose a fost impasibil de la început până la sfârșit. PSD-ul, chiar dacă a plecat supărat acasă, în această structură de conducere a câștigat coerența și a câștigat prin acest exemplu al determinării unui om care nu se agață de o funcție. PSD-ul s-a salvat chiar mai bine din acest moment, pentru că partidul a transmis un mesaj: Nu mai suntem sub conducerea acestui om! Și partidul se va retrezi, pentru că a fost sufocat din perioada lui Ponta și Ghiță, iar la Dragnea a fost doar o situație de conjunctură. Normalitatea era să se termine acest sistem de dictatură din PSD, nu merge cu dictatură personală. Vreau să-l felicit pe Mihai Tudose pentru această determinare, pentru că nu cred că se va perfecționa această guvernare, dat fiind programul de guvernare”, a declarat consultantul politic în urma deciziilor luate în CEx.

Înainte de ieșirea publică a lui Liviu Dragnea și a premierului Mihai Tudose, prin care au fost anunțate demisiile celor trei miniștri, Cozmin Gușă a subliniat că toată această agitație va fi spre binele PSD.

Citește și: Ponta îl felicită pe Tudose pentru 'eliminarea Cartelului TelDrum' și îl avertizează: A mai rămas Carmen Dan!

”În ciuda liniștii care apare pe ecran acolo, este agitație mare, dar culmea, această agitație mare este spre binele PSD, pentru că în ultima vreme de când Dragnea și-a impus acest regim de putere pe persoană fizică treburile se tranșau foarte ușor și superficial fără să-și dea seama partidul că se topește. Prima etapă s-a consumat, adică Liviu Dragnea este într-un fel sau altul în genunchi în virtutea faptului că impune voința lui Tudose, care nu este voința lui Tudose, este a unora de acolo care au fost păcăliți”, a explicat Gușă.

Consultantul politic a explicat și care sunt mizele în urma acestui scandal din interiorul PSD:

”Care sunt mizele pentru stat, pentru PSD și pentru ALDE? Pentru stat, pe nesimțite în ultimele luni s-a creat gruparea Dragnea în statul român cu acei secretari de stat, acei directori și niciun partid din România nu are acestă forță a lui Dragnea. Este o vulnerabilitate pentru statul român. Această gașcă reprezintă o vulnerabilitate pentru statul român, pentru că așa cum Liviu Dragnea a luat PSD-ul până în acest moment și l-a călărit, următoarea etapă este să vedem în ce fel această grupare Dragnea influențează treburile în statul român. Este una dintre mizele care se joacă în această seară. Gașca lui Dragnea este o gașcă care atunci când ar fi chemări la Cotroceni, să fie chemată după PSD, înaintea PNL.”

”S-au făcut rău de rușine în ultimul an acceptând această dictatură din partea lui Dragnea, au stat umiliți, reci, cu capul la cutie și nu au nicio scuză pentru asta. Să revină într-o conducere colectivă așa cum au câștigat alegerile. Atunci când le-au pierdut, atunci când nu a fost cazul pentru ei a fost atunci când s-au trezit că sunt cocoși ca Dragnea astăzi. Năstase și cu Ponta, chiar și Geoană. Acum pot ei să-și spele rușinea și sper să o facă, opoziție nu există, Maior și Coldea nu mai sunt la SRI, președinte activ ca Băsescu nu mai este, deci lupta este la ei. Dacă reușesc să revină la o conducere colectivă și nu merg în continuare pe acest sistem dictatorial. Gesturile lui Dragnea nu mai sunt ale unui om normal în comportament și îmi pare rău că trebuie să spun asta, să ne uităm la votul împotriva ministrului Sănătății. Liviu Dragnea minte de prea mult timp, iar când minți, mintea îți face probleme. Miza care se joacă în seara asta este o miză de oameni hotărâți, care și-au dat seama de criza în care și-au băgat partidul. Noi dacă aveam opoziție, PSD-ul era spulberat. Eu mă mir că ei nu își pun această problemă la cum acționează. Din fericire pentru ei acest partid de opoziție nu există.”, a explicat Cozmin Gușă.

Consultantul politic a vorbit și despre puterea cu care premierul Mihai Tudose va controla toată această situație și a mizat pe faptul că acesta nu va ceda, ceea ce în final s-a și confirmat.

”Mihai Tudose nu va ceda, va demisiona și atunci înseamnă că ceea ce Dragnea a făcut a fost eficient. Dacă se va întâmpla acest lucru, ne arată că PSD-ul și-a încheiat rolul istoric, dacă PSD-ul va merge cu acestă salvare personală a lui Dragnea, dar de dinamitare a partidului, altceva va veni, alegeri anticipate sau suspendarea lui Iohannis. România va fi întoarsă pe dos în următoarele șase luni de zile. Tudose nu va face decât gesturi avizate de către colegii de partid, chiar dacă vor fi împotriva lor. Își va da demisia dacă a zis în CEx și nu va face lucruri împotriva partidului, pentru că el este de mulți ani în partid. Treaba asta e exclusă. Ei nu au mizat pe faptul că Tudose este atât de determinat și va merge până la capăt și că nu-l interesează atât de mult funcția de prim-ministru. Eu nu-l cred pe Iohannis atât de inactiv, în condițiile în care să nu se implice ca un președinte activ în jocul politic sau oamenii din societatea civilă, care și-au dat seama cât au greșit. Dacă PSD-ul se va prezenta cu demisia lui Tudose de la Guvern, atunci va fi un partid care nu se poate restarta. Care mai poate să fie motorul PSD? Și-au dat seama cu toții că este suficient de nebun încât să spună că el are niște principii, iar dacă doamnele rămân, el pleacă.”, a precizat Gușă.

Citește și: Cutremurul din PSD e departe de a se încheia: Ministrul Transporturilor dezvăluie motivele demisiei

Cozmin Gușă a vorbit și despre strategiile lui Dragnea și Tudose:

”La începutul serii l-am creditat pe Dragnea cu înțelepciune, tot jocul de imagine era un joc în care el se așeza în acea postură de șahist, dându-și seama că a pierdut. Dragnea s-a pregătit pentru această înfrângere ca să poată să revină în zilele următoare. Atunci când tu ca lider de partid aduci niște coate goale în structura de conducere, trebuie să te aștepți la orice din partea lor. Tudose dacă-și respectă statura de șahist, el nu va accepta acest compromis pentru că el va fi 0 și ca prim ministru și ca om politic și nu cred că mă înșel, Tudose nu va ieși din acestă ședință mergând pe acestă strategie, maximul ce cred că va face, își va depune demisia mâine dimineață ca să nu o facă în puterea nopții. De data asta Liviu Dragnea nu a putut să fie șahist tocmai din cauza presiunii celor atât de slabi, dar hotărâși pe care i-a adus în CEx. Este vina partidului care a acceptat asa ceva, parțial la Năstase, la Geoană, apoi total la Ponta și acum s-a ajuns la fundul sacului și se joacă soarta PSD-ului. S-ar putea ca la finalul acestei seri să ne dăm seama că suntem într-o mega criză, chiar dacă cei de dreapta nu vor accepta asta, această impresie de structură bine organizată s-ar putea deșira”, a conchis consultantul politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.