Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Guşă anunță care e MARELE PERICOL ce-l paște pe Liviu Dragnea

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea

Cozmin Guşă a declarat, în cadrul emisiunii "Jocuri de Putere", că PSD trece prin faza unui examen în care poate să îi retragă cecul în alb pe care i l-a dat lui Liviu Dragnea, "un lider care şi-a bătut joc" şi care "a acţionat şmechereşte". Guşă a mai spus că după câştigarea alegerilor, Dragnea şi-a dezamăgit partidul, electoratul, şi mai ales, a avut grijă să îşi impună proprii oameni, la toate nivelurile din Guvern, în timp ce 75% dintre organizaţiile partidului au rămas nereprezentate. Totodată, Guşă a spus că prima grijă a lui Liviu Dragnea a fost să se preocupe de problemele pe care le are în Justiţie, mai ales condamnarea din dosarul "Referendumul", prin modificările pe care a vrut să le facă prin OUG 13, dar şi prin proiectul de graţiere.

Consultantul a precizat că Liviu Dragnea a venit în PSD, când el era secretar general al partidului, iar o lungă perioadă, nu a avut mari speranţe faţă de actualul şef al PSD:

Citește și: Șoc, Șoc, Șoc! Klaus, divorțat de Carmen!

"Lasă-mă să răspund la jumătate din întrebările tale din calitatea mea de fost secretar general PSD, deci a unui om din interiorul partidului. Eu am fost secretar general al PSD din ianuarie 2001, până în 4 iulie 2003, aşadar într-o perioadă în care PSD era la putere: Năstase preşedinte de partid şi prim-ministru. I-am semnat carnetul de partid al lui Dragnea, când a migrat de la PD-UL lui Băsescu, la PSD. Revin, din postura mea de fost secretar general al PSD, mărturisesc că foarte mult timp, nu aveam mari speranţe legate de el. Dar, în aceaastă toamnă, apropo de evoluţia lui, foarte precisă, constructivă, fără atacuri la persoană, cu nişte lucruri spuse în favoarea societăţii româneşti şi în devafoarea unui establisment de putere ciudat, care crescuse buruienos aşa, în timpul regimului Băsescu, sigur şi cu puţinătatea ofertelor PNL, USR, PMP, şi aşa mai departe, am hotărât la un moment dat să îl creditez pozitiv, şi am început să îl analizez şi chiar am avaut discuţii destul de lungi, ca pe un potenţial om care a văzut un soi de moarte politică în faţa ochilor când a fost condamnat la o vină colectivă, apropo de dosarul Referendumul. Unde am greşit eu este că l-am creditat cu înţelepciune. Unui bărbat i se întâmplă, mai ales în jurul vârstei de 50 de ani, când vine maturitatea, să spună, în urma unor tamponări, accidente de parcurs, să deschidă ochii şi să spună: "Nu m-am dus pe un drum bun, voi face altceva. Dumnezeu mi-a dat posibilitatea să văd că se poate şi altfel". Pentru că Liviu Dragnea a ajuns în postura de preşedinte PSD, din postura de fost baron, şef al baronilor, un om care are în spate scandalul TELDRUM, un om care a fost bănuit că a beneficiat de protecţia binomnului, un om care s-a folosit de parte din colegii sau prietenii pe care i-a abandonat după câştigarea alegerilor, ca să îşi agrementeze relaţiile cu binomul SRI-DNA".

Citește și: Profesoara de română, soție de preot, mamă a 3 copii, arestată pentru relații sexuale cu un elev de la seminarul teologic: E și gravidă cu el / VIDEO

Pe de altă parte, Guşă a detaliat modul în care Dragnea şi-a dezamăgit electoratul şi partidul, după ce a câştigat alegerile:

"Ei bine, Dragnea a făcut altceva, în perioada în care a evoluat corect, în această toamnă. A făcut o pauză de respiraţie, ca marii actori: o pauză în care nu a mai gândit, şi-a dat seama ce trebuie să facă dacă vrea să câştige: a fost calm, a fost pozitiv, constructiv, înţelegând că doar aşa putea să câştige, şi a înţeles bine. Unde m-am înşelat eu era continuarea de după câştigarea alegerilor: continuarea a fost şi împotriva propriului partid, şi-a pus doar apropiaţi în funcţiile de miniştri sau reprezentanţi au unor apropiaţi de ai săi, apropo de preşedinţii de filiale din sudul ţării, cu care el are o relaţie bună, deci şi-a dezamăgit partidul. Şi-a dezamăgit electoratul, pentru că electoratul a început să îl simpatizeze pe Dragnea pentru programul de guvernare pe care l-a prezentat, pentru că ar aduce avantaje, dacă va fi pus în aplicare în mod corect, unor pături defavorizate sau a unor oameni din pătura mijlocie pentru care contează nişte taxe mai mici, De ce a dezamăgit, pentru că a ales să se intereseze prima dată de propriul fund, cum spun eu: de graţiere, de amnistie, de abuz în serviciu, atenţie, 200 000 de RON, pentru că el avea o problemă cu 130 000 de RON".

Citește și: Au făcut dragoste în sala de cinema din Suceava / VIDEO 18+

Cozmin Guşă a mai spus că greşeala de a spera în Liviu Dragnea a devenit o greşeală din pasivitatea partidului, întrucât organizaţiile nu i-au cerut socoteală lui Dragnea, după ce şi-a impus oamenii în toate nivelurile din Guvern, iar 75% dintre filiale au rămas nereprezentate:

"Aici trebuie să analizăm mandatul în alb, cecul în alb pe care Dragnea l-a primit când a propus prim-ministrul, Guvenul. Am văzut într-o analiză a Adevarul, această clientelă pe care Dragnea a impus-o la toate nivelurile, o clientelă personală sau personalizată. Şi mi-am dat seama că paridul a fost slab, a mandatat pe cineva în alb, dar nu a mai venit să îl cheme şi să spună: "Bun, noi te-am mandatat, dar 75% dintre organizaţii nu sunt reprezentate în Guvern, nu este victoria ta, este victoria noastră, de partid organizat. Liviu Dragnea nu avea dreptul să se comporte aşa: să facă acest gen de harakiri în care decontează PSD-ul", a mai spus Guşă.

Citește și: Face portretele vedetelor din…legume: Ce a folosit la portretul lui Donald Trump / VIDEO

Acesta a mai argumentat că abia acum începe examenul în PSD, întrucât, partidul trebuie într-un fel sau altul să retragă cecul în alb unui lider care din păcate şi-a bătut joc de tot acel capital unde au strâns cu toţii din dinţi: au mers la DNA, au fost arestaţi":

"PSD abia acum este la examen, pe această criză din interior: tu vezi că drumul lui Dragnea s-a despărţit de drumul lui Dragnea. Grindeanu a mers la Bruxelles, s-a întâlnit cu Timmermans, mâine se întâlneşte cu conducerea Comisiei Europene. Părerea mea este că putem analiza PSD de acum în 6 săptămâni, putem să punem o bornă(...) PSD are restanţa cecului în alb pe care i l-a dat lui Dragnea şi pe care nu l-a revocat.(...)Acum mă antepronunţ şi spun că PSD se află în ipostza în care trebuie să retragă sau nu, cecul în alb pe care i l-a dat lui Dragnea, pentru că Dragnea a acţionat şmechereşte, ca să nu spun infracţional. Un partid aşa demonstrează că îşi păstrează un statut pentru care s-a înfiinţat. Ei, PSD se află acum în poziţia, nu are ce să facă, în care trebuie, într-un fel sau altul să retragă cecul în alb unui lider care din păcate şi-a bătut joc de tot acel capital unde au strâns cu toţii din dinţi: au strâns din dinţi, au mers la DNA, au fost arestaţi", a mai spus Guşă.

Citește și: EXPERIMENT A mers pe stradă goală, doar vopsită: Reacțiile oamenilor – VIDEO HOT

Consultantul a mai explicat că Liviu Dragnea a fost depistat cu o gândire infracţională dublată de minciună flagrantă:

"Dacă nu ar fi dezamăgit nu ar fi fost atât de grav. Se întâmplă ca un politician să greşească. Liviu Dragnea a fost depistat cu o gândire infracţională dublată de minciună flagrantă. Faptul că el a venit şi pe furiş a transformat toată guvernarea într-o soluţie de rezolvare a problemelor sale penale a şocat. Apoi a ridicat din umeri, deşi el era iniţiatorul.Această atitudine a fost argumentată şi developată de românii din piaţă. Poate mama sau socrul meu ar fi dedus mult mai greu această atitudine duplicitară a lui Dragnea dacă nu era piaţa. El a fost depistat că a facut înşelăciuni pentru propria persoană. Felul în care se comportă arată că este diperat, crezându-se în China, arată că îi este frică".

Citește și: Hamsterii sălbatici au devenit canibali: De ce se transformă în fiare

Totodată, Guşă a mai susţinut că cel mai mare pericol care îl paşte pe Dragnea este beţia puterii:

"Problema lui Dragnea nu poate să fie explicată analitic, ea poate să fie explicată numai psihosociologic. Dintr-o condamnare cu suspendare, mai venea posibilitatea unei condamnări. El şi cu apucăturile lui de baron, un psihosociolog l-ar putea diagnostica şi ne-ar explica. El nu poate să fie analizat şi încadrat printr-o simplă analiză sociologică. Trebuie să ne uităm la viaţa lui, la cum a fost viaţa lui. Liviu Dragnea este tot om, dar i s-a umflat capul. Prietenul lui, Vasile Dâncu, a explicat în decembrie că marele pericol care-l paşte pe Dragnea este beţia puterii", a mai spus Guşă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.