Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Guşă anunță SFÂRȘITUL: 'O să fie SCANDAL mare în PSD, Dragnea duce la SCIZIUNE'

www.paginademedia.ro
Cozmin Gușă

Cozmin Guşă a afirmat, în cadrul emisiunii Prime Time News, de la Realitatea TV, că urmează un mare scandal intern în PSD, preşedintele partidului Liviu Dragnea forţând o mişcare de sciziune, însă fără ca el să aibă această intenţie. Cozmin Guşă a mai explicat că cele două organizaţii ale PSD (Dolj şi Constanţa), care au cerut excluderea din partid a primarului Iaşiului, Mihai Chirica, şi a europarlamentarului Cătălin Ivan, sunt fidele lui Liviu Dragnea, iar la baza acestor cereri stă, de fapt, tot preşedintele PSD. "După cum s-a început este clar că va urma un mare scandal în PSD care nu ştim dacă se va încheia cu bine", a declarat consultantul politic.

"PSD a câştigat alegerile parlamentare şi a format o super-majoritatea împreună cu ALDE. Acest câştig în alegeri a fost datorat organizaţiilor PSD şi deloc carismei lui Liviu Dragnea, care nu se poate lăuda cu aşa ceva. Nu au fost nişte alegeri câştigate cu Dragnea locomotivă, ci cu Dragnea la volan, însă de către organizaţiile partidului. În urma acestui câştig, Liviu Dragnea şi-a propus cu mandat în alb un Guvern cvasi-personal, luând în seamă nişte organizaţii apropiate lui din sudul ţării, Guvern format din nişte colegi care nu au condiţia de parteneri ci de slugi şi, sigur, pe acest fond, al unei guvernări de tip personal pe care nu şi-a asumat-o au intervenit şi scandalurile", a explicat Cozmin Guşă.

Citește și: Apple intră în alianța pentru inteligență artificială

Consultantul politic a mai spus că manifestaţia din stradă, pe care o putem numi demonstraţia secolului, nu neapărat datorită numărul de cetăţeni prezenţi, ci prin faptul că a fost mediatizată pe toate meridianele şi paralelele globului pământesc, a fost generată nu de către Liviu Dragnea, prin formarea Guvernului, ci de Liviu Dragnea prin acea ordonanţă buclucaşă, dublată de o minciună: că nu ar fi fost cel care a inspirat Ordonanţa 13.

"De aici a început drama pentru Liviu Dragnea şi pentru PSD, pentru că în piaţă s-a strigat anti-Dragnea şi anti-PSD. O sumă de oameni, printre care şi Mihai Chirică, Sorin Moisa, Cătălin Ivan, plus alte voci din partid - oameni respectaţi nu doar în comunităţile lor, ci la nivel naţional - au luat o anumită atitutine sesizând pericolului pentru PSD şi pentru guvernare. Acest pericol este certificat de scăderea masivă, unică, în sondaje şi prin prezenţa unor cetăţeni în stradă, care, atenţie, nu cer o altă majoritate parlamentară, ci cer o guvernare corectă care să nu fie inspirată de minciuni politice şi care să nu pună în pericol viitorul României, pentru că vorbim de nişte prevederi care nu sunt euroconforme, prevederi criticate de toţi partenerii noştri euro-atlantici. În condiţiile în care prevederile sunt criticate la unison, cetăţenii din stradă pot prespune că este pus în pericol chiar statutul euro-atlantic al României şi nu cred că presupun rău când spun asta", a detaliat Cozmin Guşă.

Citește și: DETALII incredibile despre cum s-a ajuns la SOROISM în România. Rolul consultanților israelieni în campania din alegerile parlamentare

Consultantul politic a mai afirmat că declaraţiile făcute de Chirica, Moisa, Ivan şi alţii nu au fost deloc anti-PSD, ci au reprezentat o mişcare inteligentă de care Liviu Dragnea şi ai săi ar fi putut profita şi să arate, prin cei care au vorbit în public, că le pasă de vocea străzii şi cum la iniţiativa lui Sorin Grindeanu s-a renunţat la Ordonanţă şi alte lucruri sunt posibile pentru a arăta că PSD este un partid frecventabil nu doar la nivel intern, ci şi extern.

"În loc de asta, avem însă două organizaţii judeţene - Dolj şi Constanţa - conduse de către fideli ai lui Liviu Dragnea care cer la unison excluderi din partid pentru delict de opinii, într-o situaţie de criză. Atenţie, PSD-ul şi guvernarea se află într-o situaţie de criză şi nişte oameni sunt mediatizaţi încercând să seducă din nou publicul cu o atitudine mai normală, mai euro-atlantică. Faptul că sunt doi fideli arată că, fără putinţa de a ne îndoi, că la baza deciziilor celor două organizaţii judeţene stă tot Liviu Dragnea. Deci, Liviu Dragnea în acest moment, prin deciziile impuse la Dolj şi Constanţa, deschide o cutiei a Pandorei de unde vor ieşi doar conflicte, sciziuni şi mari probleme interne în PSD", a declarat Cozmin Guşă.

Citește și: PREMIERĂ ISTORICĂ Au fost creați embrioni micști umani și de porc

Conform acestuia, practic, "Liviu Dragnea face astăzi un management politic de iepure fricos, pentru că doar un iepure fricos poate să genereze decizii la nivel de organizaţii judeţene care să presupună eliminarea din PSD a unor primari, a unor europarlamentari, în condiţiile în care declaraţiile lor nu au făcut rău partidului, ci doar au fost critice".

"PSD-ul este astăzi la examen şi vom vedea dacă are resurse să se comporte ca un partid de tip democratic, în care cei care au fost nedreptăţiţi, şi sunt circa 75% la nivelul partidului, să îşi spună părerea şi să încerce o rezolvare a acestui conflict, care poate însemna chiar şi o abdicare politică pentru Liviu Dragnea. În lipsa acestor dezbateri interne se va pune în mişcare prin excluderile pe care le cer o separare, o scinziune, şi atunci acel scenariu care spune că PSD-ul s-ar putea să se scindeze capătă conturi, dar atenţie, tocmai prin contribuţia clară a lui Liviu Dragnea. Nici Chirica, nici Ivan, nici Moisa nu doresc să iasă din partid şi nici nu fac aceste lucruri împotriva partidului. Lăsând cele două organizaţii să ia poziţii dure, Liviu Dragnea forţează o sciziune în PSD şi nu o face cu bună ştiinţă, ci doar pentru că îi este foarte frică în acest moment", a mai explicat Cozmin Guşă.

Citește și: OFICIAL Ea este noua IUBITĂ a lui Brad Pitt / FOTO 18+

"Prin ceea ce face Liviu Dragnea generează o mare mişcare în PSD, care nu este un partid slab, precum PNL-ul. PSD-ul a fost un partid în care mereu a fost o conducere colectivă. Dacă soluţia nu va fi ca Dragnea să abdice de la conducerea partidului, atunci o altă soluţie va fi sciziunea şi cei pe care i-am menţionat sunt doar o parte din vârful iceberg-ului", a încheiat Cozmin Guşă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.