Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Guşă aruncă BOMBA despre candidatul PNL la Primăria București

cozmin gusa

Cozmin Guşă a comentat, la Realitatea TV, ultimele schimbări de pe scena politică, în principal faptul că Marian Munteanu este dorit de către PNL pentru a candida la Primăria Capitalei. El a dezvăluit că Munteanu pune PNL pe primul loc în cursa pentru primărie.

"La liberali se potriveste zicala "Tot răul spre bine", pentru că abia această candidatură, a treia, e cea care îi aşează în pole position. O candidatură a lui Marian Munteanu, cu vigoarea sa, cu discursul lui şi cu naţionalismul fundamentat pe care îl are face cvasi-inutilă o parazitare a lui Călin Popescu Tăriceanu, care nu poate candida doar pentru a parazita ceva, pentu că asta e singura şansă a lui rămasă, pentru că fără intrarea lui Marian Munteanu în cursă el ar fi vrut doar să intre ca să câştige, ori acel lucru era posibil doar cu un candidat slab din partea PNL şi fără candidat din partea PSD.

Citește și: BĂTAIE groaznică între 5 femei în trafic: De la ce a pornit totul / VIDEO

Tăriceanu nu mai are aceeaşi şansă pe care o vedeam ieri, având în vedere candidatura lui Munteanu, care este un candidat foarte tare din partea PNL şi îi salvează, într-un fel. Nu ştiu cât de meritat este acest colac de salvare de către PNL, care şi-a cam omorât candidaţii în ultima vreme şi probabil că de aici i s-a şi tras lui Ludovic Orban.

Condiţia principală pentru ca Marian Munteanu, pe lângă carisma sa, calităţile sale şi discursul său, care va fi o surpriză plăcută şi consistentă pentru bucureşteni, care nu l-au văzut decât la Realitatea TV....condiţia esenţială e ca PNL să nu mai fie două jumătăţi care se bat între ele, jumătatea PDL şi jumătatea PNL, să lase deoparte orgoliile şi luptele de la sectoare, inclusiv în Bucureşti, dar mai ales şi dacă vor să facă treabă, să se pună în spatele unui candidat valabil, probabil cea mai mare surpriză a acestor alegeri".

Citește și: Dai din picioare când stai jos sau înainte de somn? Vezi de ce boli suferi

Consultantul politic a mai explicat că vede în candidatura lui Marian Munteanu un semn la fel de important pentru Bucureşti precum a fost candidatura lui Klaus Iohannis pentru România în 2014.

"Dacă e să fac o translaţie în timp în 2013 şi 2014, această candidatură va însemna pentru Bucureşti acelaşi lucru pe care l-a reprezentat Klaus Iohannis în 2014 pentru România. Nu mă hazardez, îl cunosc pe Marian Munteanu de foarte mult timp, l-am studiat, eram student în anii 90 când el făcea manifestaţii anticomuniste în Piaţa Universităţii...e un veritabil contra candidat al stângii şi al post comunismului, iată, încă reliefat de la PSD, chiar dacă nu prin Gabriela Firea, prin cei din spatele ei. Într-un cuvânt, pe lângă emoţia mare pe care Marian Munteanu o va crea, inclusiv pentu generaţia părinţilor noştri, va veni cu acel gen de discurs proaspăt, al independentului care vine în politică şi care are posibilitatea să critice de la stânga la dreapta şi excesele administrative la care n-a fost parte şi mai ales amintirea unui proiect ratat al României, pentru care Marian Munteanu a luptat în 1990 în Piaţa Universăţii, iar comuniştii din FSN-ul de atunci, PSD-ul de astăzi, l-au blocat şi de aici poate dorinţa lui de revanşă.

Citește și: Facebook face o schimbare majoră: Anunțul lui Mark Zuckerberg

Salut pozitiv acest reviriment al campaniei, trebuie să mă laud şi pe mine puţin pentru că în urmă cu trei luni am spus că al treilea candidat va fi cel câştigător, nu ştiu cine a avut inspiraţia, de la PNL sau susţinătorii dânşilor, dar e o inspiraţie bună şi aşază PNL pe locul 1 la grila de start. Condiţiile principale pentru ca un partid să câştige e să aibă un candidat bun, Marian Munteanu este bun, să aibă sprijinul celui mai popular om din ţară, Klaus Iohannis, şi cred că îl va avea şi trei, aici e treaba PNL-ului, să aibă o campanie foarte bună, făcută de oameni deştepţi, iar ei să stea în jurul său. E o veste bună pentru campania asta prăfuită, la mai puţin de o zi distanţă după experimentul nefericit Orban, îmi pare rău pentru naivitatea sau prostia dânsului, nici nu ştiu cum să îi spun", a mai spus Cozmin Guşă.

Analistul politic a mai precizat: "Tocmai acest naţionalism pozitiv ne-a dinamitat pe noi, iar Corneliu Vadim  Tudor nu a fost decât un mijloc (...) orice patriotism normal nu a fost promovat în România niciodată. Aveam 20 de ani în Pţa Universităţii, am fost şi eu acolo, dar nu am condus-o. Marian Munteanu a condus-o. (...) Patriotismul e un lucru cu care toţi candidaţii, inclusiv Nicuşor Dan, ar trebui să se împovăreze, într-un sens pozitiv. Ori eu nu l-am văzut pe acesta făcând vreun pas în acest sens.

N-am făcut o chemare la vot, ci o prognoză, că Marian Munteanu va veni în pole position".

Citește și: Nu e glumă: Un robot a fost retras de Microsoft după ce a devenit rasist! Cum e posibil

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.