Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă, avertismentul care pune pe jar România: 'Va fi o bombă inteligentă'

www.paginademedia.ro
Cozmin Gușă

Consultantul politic Cozmin Guşă a vorbit la emisiunea „Realitatea Românească”, Realitatea Tv, despre Trianon 100, departamentul special înfiinţat de Guvernul de la Budapesta, care a început să contracareze acțiunile preconizate de România pentru aniversarea, în anul 2018, a 100 de ani de la Marea Unire.

"O mai comentează unii şi cred că o fac în cercuri mici şi se gândesc aşa cum gândesc majoritatea: ce folos personal ar putea să tragă dintr-o asemenea tărăşenie. Faptul că Ioan Aurel Pop, prietenul nostru, este atât de activ, este un lucru bun. Prestigiul şi expertiza lui nu fac decât să ajute la propagarea unei anumite atitudini. Dar atitudinea nu trebuie să fie a istoricilor. Ei sunt foarte pregătiţi să ne explice ce este Trianon 100 şi cum de fapt acest Trianon 100 va fi o bombă inteligentă, segregaţionistă, iar tot ce se împinge ca fonduri în spatele proiectului Trianon 100 face parte dintr-un proiect mai amplu de destabilizare a regiunii şi de schimbare a azimutului. Noi tot operăm cu truisme. Aici lucrurile sunt mult mai profunde. Ele se desfăşoară observate fiind de către istorici, dar lipsa deciziei politice", și-a început discursul Cozmin Guşă.

Moment STÂNJENITOR pentru Charlie Sheen! Ce a pățit actorul pe un aeroport din SUA

Consultanul politic a analizat, apoi, clasa politică românească, ajungând la concluzia că niciun lider nu poate penaliza Ungaria pentru acest Trianon 100. Guşă a plecat de la preşedintele Klaus Iohannis şi a mers cu enumerarea până la liderii de formaţiuni politice.

"Apropo de Ungaria. Cine să penalizeze Ungaria în vreun fel? Hai să începem de sus.

Fostă angajată Facebook, dezvăluiri HALUCINANTE: Ce se întâmplă, de fapt, în companie

Klaus Iohannis este un preşedinte al României dublu minoritar şi are o problemă atunci când ar trebui să fie foarte dur pe acest gen de subiecte, care vizează partea pur naţionalistă şi foarte dur construită cu principii fundamental româneşti. Putem să operăm cu ideea că Klaus Iohannis este un bun român, dar şi cu ideea că Iohannis nu este acel preşedinte al României care să cheme, în ghilimele, "oştirea la arme".

Omul numărul 2: Călin Popescu Tăriceau. Un om suspectat că are o relaţie foarte bună cu serviciile secrete maghiare şi un om care în portofoliul de relaţii personale are operaţiuni ştiute de către oamenii din statul român, care sunt chestionabile din punct de vedere a dedicaţiei pentru interesele maghiarilor în România, pe care le-ar fi favorizat din moment în moment.

Omul numărul 3. N-avem ce să-i cerem pentru că nu are cultură. Liviu Dragnea nu este aplecat căptre acest gen de subiecte, el când vorbeşte de România vorbeşte pentru că aşa se cade, aşa îi spun consultanţii. Dânsul nu are posibiltatea accesului la idei care ţin de naţiunea română, care ţin de statalitate. Dacă îl întrebaţi repede ce e cu Trianonul, o să vedeţi că face confuzii grave.

Omul numărul 4 în stat: el nu este pregătit, nu are importanţă politică să discute.

Apoi, să mergem la preşedinţii de partid... La cine să mergem, la Raluca Turcan? Să nu glumim. Sau la Traian Băsescu? Relaţia lui Băsescu cu Viktor Orban este una extrem de specială, sofisticată, absconsă. Acolo sunt lucruri greu de descifrat. La ce alţi preşedinţi de partide să mergem, că i-am terminat de enumerat pe toţi? Pe Nicuşor Dan nu trebuie să-l numărăm aici sau pe alţii. Aşa stăm noi din punct de vedere al deciziei politice", a spus Guşă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.