Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Guşă, dezvăluiri incendiare despre Daniel Dragomir: 'Ar fi un SCANDAL internaţional'

www.paginademedia.ro
Cozmin Gușă

Consultantul politic Cozmin Guşă a analizat dezvăluirile făcute de fostul colonel SRI Daniel Dragomir la comisia pentru control a SRI şi precizările făcute de Claudiu Manda, că Dragomir ar fi afirmat şi că un fost preşedinte al Camerei Deputaţilor a beneficiat de sprijin.

Citește și: Paradoxul gigantului RCS&RDS: Din ce în ce mai puternic pe o piață unde devine un jucător tot mai mic!

Cozmin Guşă a creionat tabloul unei lupte "surde, ciudate" dintre două tabere opuse, prima tabără fiind reprezentantă de o majoritate politică corupte şi care se victimizează, iar cea de-a doua fiind reprezentată de instituţii ale statului care nu îşi asumă anumite excese făcute de foşti conducători. "Noi avem de-a face cu o luptă surdă, ciudată, dar care nu e mărturisită public. Lupta unei majorităţi politice care ne guvernează, majoritate politică vinovată care se victimizează, care poate folosi genul Dragomir versus instituţii ale statului care au făcut excese în mod evident, fie că vorbim de SRI, fie că vorbim de DNA sau alte instituţii, au făcut excese prin unii conducători şi nu vor să îşi asume aceste excese din cauză complicităţii, inclusiv la acel nivel. Astfel lupta s-a echilibrat. Dacă aveam doar lupta unei majorităţi corupte care se victimiza, iar instituţiile statului erau "de pus în ramă", lupta era dezechilibrată, pentru că insitutuţiile statului ar fi agitat masele, ar fi folosit "armamentul" din dotare şi ar fi rezolvat problema, numai că avem problema acelor excese.

Citeşte şi: ULUITOR Doar asta nu mai făcuse mitropolitul Moldovei: Cum a fost FILMAT într-un loc special / FOTO

Avem problema exceselor despre care s-a tot vorbit, nu neapărat Dragomir, dar şi alţii, la nivelul conducerii SRI, avem problema acestui procuror Portocală şi a domnişoarei cu buze groase de care era îndrăgostit, de care nu vorbeşte nimeni la nivelul conducerii DNA, şi avem aceste evenimente manageriate de cineva ca şi Manda, la nivel de decizie parlamentară, şi de domnul Daniel Dragomir.

Citește și: Olguța Vasilescu a dat asigurări! Ce pregătesc ALEȘII

Despre evenimentul de astăzi vă pot spune că respectă regulile interne ale SRI şi procedurile constituţionale, pentru că spectacolul public făcut înainte de Dragomir e pe modelul Ponta, "Hai să vorbesc de Teldrum să mă cheme la DNA", iar dacă Ponta avea voie, că nu mai are credibilitate, Dragomir nu avea voie, în calitatea sa de ofiţer superior al SRI. Marea bombă e legată de lista cu cele 65 de nume, dar poate fi şi o fâsâială. Dacă se va merge mai departe şi se poate demonstra din mărturiile care vor trebui să fie publice la un moment dat, că a fost folosită forţa instituţiei numite SRI pentru politicieni de la Băsescu în jos, pentru că bănuiesc că acolo e ţinta, atunci suntem în alt film şi de atunci foarte multe lucruri se vor cutremura.

Citește și: Știi ce consumi? A fost identificat un parizer cu până la 12 E-uri, produse doar cu grăsimi saturate și peste 55% din doza zilnică de sare în doar 100g de produs

Mă întreb dacă pe lista celor 65 nu se află şi alte personalităţi care au fost foarte influente în România, gen fostul ambasador SUA Mark Gittenstein, şeful Fondului Proprietatea de astăzi, despre care s-a tot vorbit, care avea o atitudine de prepotenţă şi că nu avea nicio problemă să se plimbe între Palatul Cotroceni al lui Băsescu, sediul SRI şi sediul Parchetelor, pentru a-şi realiza obiectivele. Atunci scandalul ar deveni internaţional. Acesta ar fi un lucru care ar recomanda verdicitatea unor astfel de mărturisiri", a explicat consultantul politic, la Realitatea TV.

Citește și: Mai atacă un jurnalist! După ce i-a „turnat” pe Sorina Matei, Tăpălagă și Turturică, fostul ofițer SRI lansează un nou ASALT

Guşă a oferit şi un exemplu, vorbind despre dosarul omului de afaceri Dan Voiculescu. "Dacă tot s-a ajuns în acest punct, haideţi să fim corecţi. Voiculescu a făcut puşcărie pentru un dosar mult, mult mai subţire şi greu de demonstrat decât dosarul TelDrum al lui Dragnea, sau decât matrapazlâcurile oamenilor de afaceri din spatele lui Crin Antonescu, sau decât ce au făcut Sebastian Ghiţă şi apropiaţii lui Ponta cu bugetul de stat", a mai spus consultantul politic.

Citește și: Anunț MARE pentru românii plecați în străinătate! Ce țară le oferă circa 500 de euro lunar, dacă îndeplinesc…

Acesta a concluzionat, vorbind despre motivul pentru care ieşirile publice ale fostului colonel SRI Dragomir nu au reprezentat cea mai inteligentă acţiune a acestuia. "Revenind la cazul Dragomir: nu aşa se comportă un ofiţer superior. Da, dacă sunt excese în sistem, este bine să se vorbească despre ele cu subiect şi predicat, fără să decupezi cu foarfeca actualii aliaţi şi deloc public la acest nivel, pentru că jocul democratic este un joc în care lumea decide, dar deciziile majore nu sunt la latitudinea oamenilor, pentru că sunt din ce în ce mai puţin capabili cetăţenii să înţeleagă lucruri de magnitudine decizională şi este firesc ca, prin mandat, deciziile să le ia oameni care să răspundă fie în faţa legii, fie la următoarele alegeri.

A făcut un spectacol foarte mare. Să vedem care sunt cele 65 de nume, dacă preşedintele Camerei Deputaţilor este Valeriu Zgonea şi dacă preşedintele de Consiliu Judeţean la care s-a referit că a fost eliminat este unul dintre vechii baroni PSD pe linia Argeş-Prahova", a spus Guşă, la Realitatea TV.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.