Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Guşă face ACUZAȚII FĂRĂ PRECEDENT: Ponta, Băsescu, Geoană, Maior, Oprea sunt DEVOALAȚI

cozmin gusa

Consultantul politic Cozmin Guşă a declarat, marţi, după audierea la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din anul 2009, că atât George Maior, cât şi Neculai Onţanu şi Anghel Iordănescu, care s-ar fi aflat în seara alegerilor în casa lui Gabriel Oprea, făceau "un joc dublu".

"Dacă mă întrebaţi ce joc a făcut George Maior, eu cred că a făcut unul la dublu, pentru că el era bine şi cu PSD, era bine şi cu Băsescu. La fel ca şi Gabriel Oprea, Onţanu sau Iordănescu. Dacă mă întrebaţi ce joc a făcut Florian Coldea, nu cred că a făcut vreun joc în acea seară. Nici nu avea cum din adunarea aceea. Dacă mă întrebaţi despre Laura Codruţa Kovesi, nu pot să vă spun pentru că nu cunosc. Adică nu pot să intru în mintea dânsei. Eu nu văd nici cea mai mică posibilitate de a face un joc în seara alegerilor. Aproape zero posibilitate era la nivelul Laurei Codruţa Kovesi vorbind de acea zi de 6 decembrie", le-a spus Guşă jurnaliştilor la finalul audierilor, scrie agerpres.ro.

Citește și: România TV e la un pas să se închidă

În cadrul audierilor, Cozmin Guşă a declarat că Mircea Geoană a făcut "un noncombat" la dezbaterea publică pe care a avut-o cu Traian Băsescu.

"Despre şantaj putem bănui, non-combatul a fost evident. Din punctul meu de vedere, un om care a trăit aproape în fiecare zi din 2009, mai mult sau mai puţin, alături de el, comunicând sau întâlnindu-ne, felul în care el nu i-a răspuns lui Traian Băsescu, deşi nu avea o problemă legală, nu îl întrebase despre vreun contract, nu îl întrebase de vreo implicare a sa sau a familiei sale bazată pe dovezi, mie mi-a sugerat - legat de potenţialul foarte bun al candidatului Geoană la acel moment - un non combat", a afirmat Guşă.

Citește și: Singura țară de care se teme ISIS .

Acesta a spus că în calitatea sa de consilier nu l-a dorit pe Victor Ponta purtător de cuvânt al campaniei prezidenţiale.

"A existat apoi şi o anumită presiune pentru ca Victor Ponta să fie numit purtător de cuvânt al campaniei prezidenţiale, lucru pe care eu l-am considerat extrem de nociv, şi, în calitatea mea de consilier personal, m-a opus cât am putut, fără succes. Decizia partidului a fost luată. Motivul pentru care m-am opus era că, după părerea mea, Victor Ponta nu putea să fie dedicat campaniei lui Mircea Geoană având puternice legături personale în aripa cea mai apropiată legată de Traian Băsescu şi până la final nu cred că am greşit", a susţinut consultantul politic.

Citește și: Romania se mentine lider mondial la videochat

Guşă a mai spus că nu a dorit ca Titus Corlăţean să fie mandatat să se ocupe de campania externă a partidului.

"(...) Un lucru pe care l-am mai făcut a fost un demers prin care Titus Corlăţean să nu fie mandatat să aibă grijă de campania externă a partidului. Aveam suficiente date să îl consider deloc competent pentru asta şi mult prea slab pentru jocul pe care îl presupuneam că va fi în diaspora", a mai declarat Cozmin Guşă.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în Biserica Ortodoxă: Un cunoscut EPISCOP a fost filmat când întreținea RELAȚII SEXUALE cu un preot ÎNSURAT

Nu consideră că întâlnirea din seara alegerilor care ar fi avut loc în casa lui Gabriel Oprea ar fi fost o acţiune legată de procesul electoral.

"Eu nu consider că în acea întâlnire, la acea întâlnire, în acea casă ar fi fost o acţiune direct legată de procesul electoral, ci mai degrabă era un grup de oameni care aşteptau să vadă cine câştigă, legăturile fiind foarte bune atât într-o parte, cât şi în alta", a mai afirmat Guşă la audiere.

Citește și: Cu speranța că nu se va afla că e HOMOSEXUAL, Episcopul Hușilor a purtat tehnică de la DNA: Cum a vrut să stingă SCANDALUL SEXUAL ce zdruncină Biserica .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.