Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Guşă: La Realitatea TV nu vor fi emisiuni despre alte trusturi

cozmin gusa

Consultantul politic Cozmin Guşă a afirmat, la Realitatea TV, că situaţia în care este în prezent mass media este una gravă şi a subliniat că Realitatea TV a fost atacată pentru că a prezentat corect ceea ce se întâmplă pe scena politică şi în timpul protestelor. "Telespectatorii noştri trebuie să înţeleagă că în spatele acestor atacuri sunt interese de putere", a explicat acesta, adăugând că în cadrul emisiunilor Realitatea TV nu se va discuta despre alte trusturi de televiziune.

"Acesta este un meci de anduranţă pe care Realitatea TV l-a câştigat încă de la înfiinţarea sa. Înfiinţare la care au contribuit foarte mulţi dintre cei care critică acum Realitatea TV. Este în sinea lor de fiinţe umane care pot să uite că au ajuns mari şi datorită brandului Realitatea TV, sigur, pe lângă al lor", a declarat Cozmin Guşă, adăugând că astăzi la Realitatea TV se analizează ce s-a întâmplat cu oamenii care au ajuns în stare să îşi devoreze zona de media respectabilă, zona premium a mass media, Realitatea TV, care i-a propulsat în viaţa publică.

Acesta a mai spus că înainte de a explica ce se întâmplă în mass media românească trebuie să îşi ceară scuze pentru două lucruri. "Prima dată, îmi cer scuze eu personal în faţa lui Doru Buşcu pe care l-am pomenit aseara ca fiind inspiratorul acţiunilor grobiane ale lui Liviu Dragnea din ultima perioadă, acţiuni inspirate împotriva Realităţii TV, împotriva partenerului meu Maricel Păcuraru şi împotriva mea, a lui Rareş Bogdan. L-am sunat şi i-am cerut scuze personal şi aşa cum este normal o să îi cer scuze şi public, pentru că am convingerea că Doru Buşcu nu a stat la baza atacurilor lui Liviu Dragnea. Aşa este corect să îmi cer scuze public", a declarat Cozmin Guşă.

Consultantul public a mai spus că a doua scuză o adresează către colegii de la B1 TV că au fost subiectul unor denigrări în emisiunile lui Rareş Bogdan. "Îmi cer scuze, aşa ceva nu se face în presă. Fiecare are strategia lui editorială şi dreptul de a învita pe oricine atât timp cât telespectatorii sunt mulţumiţi şi nu se încalcă legile", a precizat acesta.

Cozmin Guşă a mai explicat că aceste lucruri se întâmplă din cauza desegmentării Clubului Român de Presă şi pentru că mass media nu este organizată, iar patronii se întâlnesc din ce în ce mai rar. "Aceste lucru fiind spune, vreau să îi anunţ pe telespectatorii nostri că la Realitatea TV nu se vor vedea emisiuni dedicate altor trusturi de presă, a liniei lor editoriale, iar dacă moderatorii vor face aceste lucruri ei vor fi penalizaţi. Dacă invitanţii vor ataca alte trusturi de presă sau colegi din alte trusturi, nu vor mai fi invitaţi la Realitatea TV. Noi aşa răspundem situaţiei complicate în care este mass media românească care este manipulată şi coordonată de multe ori din cauza unor disperări ale unor patroni cu probleme sau ale unor nevoi financiare şi cred că această manipulare ne face cel mai rău", a detaliat consultantul politic.

"Îmi pare foarte rău că a trebuit să vorbesc ieri de colegii de la România TV care au inventat subiecte despre Realitatea TV şi tind să le reamintesc că ei folosesc tehnică subtilizată, să folosesc un termen care nu are nicio conotaţie juridică, de la Realitatea TV", a completat acesta, adăugând că cei care încearcă şi vor încerca probabil în continuare să denigreze, sunt oameni care s-au format în Realitatea TV. Cozmin Guşă a mai declarat că telespectatorii Realitatea TV trebuie să înţelegă că în spatele acestor demersuri sunt interese de putere. "La fel cum un interes al României TV a fost atacarea a unor oameni din statul român, de exemplu Coldea care a şi demisionat, aşa şi Realitatea TV este atacată. Aceste interese sunt legitime pentru patronul televiziunii, însă sunt ilegitime dacă vorbim despre mass media", a mai spus consultantul politic.

Conform acestuia, faptul că Realitatea TV este aşa de atacată nu este o coincidenţă. "Ultima perioadă a marcat o mare creştere de audienţă a noastră şi probabil că frica celor care conduc astăzi România de frica Realităţii TV a influenţat acest atacuri. Este foarte grav, nu e bine aşa. Am spus mai devreme că nu vom contra-ataca, însă trebuie să le reamintesc că dacă nu îşi datorează cariera Realităţii TV şi-o datorează, cel puţin, unor oameni care sunt acum în echipa Realitatea", a afirmat consultantul politic. Acesta a explicat că mass media nu trebuie lăsată să pice într-o situaţie din care nu îşi mai poate să îşi revină, întrucât mass media nu este reglementată aşa cum ar trebui. "Mass media nici nu a guvernat, nici nu a dat legi în Parlament şi nici nu a fost preşedintele României şi, în acest context, atacurile sunt mult mai grave, întrucât presa este responsabilă de derapajele puterii", a spus Cozmin Guşă. "Trebuie explicat telespectatorilor că atacurile la care este Realitatea TV supusă nu sunt din cauza unor ilegalităţi în defavoarea statului român, pentru că noi nu am făcut aşa ceva, nu am avut deal-uri politice cu nimeni", a mai spus Cozmin Guşă.

Consultantul politic a mai spus că în România modele proaste se repetă. "Cei care nu au imaginaţie încearcă să preia anumite modele. Şi Liviu Dragnea preia modelul pe care l-a văzut la Victor Ponta, un Victor Ponta secondat de Sebastian Ghiţă, numai că acum disperarea fiind mare în ceea ce priveşte amnistia şi graţierea, treburile sunt mult mai corozive. Atenţie, toate acestea se întâmplă în condiţiile în care Realitatea nu a fost nici împotriva graţierii, nici a amnistiei, ci împotriva minciunii prin care aceste lucruri sunt duse în interesul personal al unor lideri de la Dragnea şi Tăriceanu în jos", a detaliat acesta, adăugând că în Ordonanţa 13 sunt lucruri bune de luat în seamă. "Aici se inventează vinovaţii pentru eşecul major de management politic pe care l-au înregistrat Dragnea şi Tăriceanu. Este foarte bine să arăţi cu degetul către mass media independentă care a promovat şi a avut posibilitatea să fie liberă într-o perioadă foarte complicată pentru statul român, lăsând posibilitatea străzii, unor tineri frumoşi, să se exprime în condiţiile în care alte trusturi de presă inventau atacuri asupra statului, oameni plătiţi, adică tot ceea ce este mai jignitor pentru un om care militează pentru drepturile sale şi ale copiilor săi. Atacau părinţii care şi-au dus copiii la proteste, părinţi care au facut acest lucru pentru a arată că au pentru ce lupta. Deci, treburile sunt groaznice şi pentru că Realitatea TV a fost mai expresivă acum aceştia oameni se răzbună, într-o ţară condusă fie de impostori, fie de vinovaţi", a încheiat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.