Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Craiova și-a depus candidatura la titlul de Capitala Europeană a Culturii

Municipiul Craiova s-a înscris oficial în competitia pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021, iar sloganul sub care candideaza este 'Play IntenCity'.

Potrivit unui comunicat al Asociatiei Craiova Capitala Europeana a Culturii 2021, cuvântul 'play' din limba engleza are mai multe sensuri, iar 'IntenCity' a fost inventat special pentru Craiova, este înregistrat ca marca si are semnificatia orasului în care se traieste si se face totul cu intensitate.

'Sloganul 'Play IntenCity' este sloganul care se potriveste cel mai bine craiovenilor, în special, si oltenilor, în general. Celor care gândesc, actioneaza si se misca foarte repede. Conceptul Play IntenCity este despre viata traita la intensitate maxima, despre lucruri facute cu si din pasiune, despre oameni cu nelinisti creatoare, purtatori ai unui tezaur cultural valorificat la scara europeana, ce-si traiesc prezentul si îsi construiesc viitorul într-o Europa a tuturor', afirma Lia Olguta Vasilescu, primarul municipiului Craiova, potrivit comunicatului ACCEC 2021.

Dosarul de candidatura cuprinde informatii si strategii despre Craiova si despre viziunea sa pentru anul 2021, acoperind cele sase categorii care corespund dispozitiilor prevazute la articolul 5 din Decizia nr.445/2014/UE: 1. Contributia la strategia pe termen lung; 2. Dimensiunea europeana; 3. Continutul cultural si artistic; 4. Capacitatea de a produce rezultate; 5. Implicarea publicului; 6. Gestionarea.

Juriul va evalua mai întâi dosarele depuse, urmând ca Ministerul Culturii, în calitate de autoritate nationala responsabila de organizarea si gestionarea competitiei pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii pentru anul 2021 în România, sa organizeze întâlnirea de preselectie, pentru adoptarea listei scurte a oraselor candidate la titlul mentionat anterior, în perioada 7-10 decembrie 2015. În cadrul acestei întâlniri, juriul va pune întrebari suplimentare reprezentantilor fiecarui oras candidat, pe baza dosarului depus si pe baza audierii în raport cu obiectivele actiunii 'Capitala europeana a culturii' si cu criteriile mentionate în apelul pentru depunerea candidaturilor.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.