Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creștere alarmantă a numărului de cazuri de gripă

virus boala bacterie

Peste 20 cazuri noi de gripă au fost confirmate în perioada 12-18 ianuarie, de peste trei ori mai multe decât în săptămâna precedentă acestui interval, informează Centrul Naţional de Supravegehe şi Control al Bolilor Transmisibie (CBSCBT), potrivit Mediafax.

În săptămâna 12 - 18 ianuarie au fost confirmate 21 cazuri cu virus gripal. Astfel, numărul total de cazuri de gripă înregistrate în acest sezon a ajuns la 30.

Dintre cazurile nou confirmate, şase sunt cu virus gripal A(H1), din care trei sunt la persoane care aveau infecţii respiratorii acute severe (SARI), nouă cu virus gripal A(H3) (din care două cazuri de SARI) şi şase cu virus gripal tip B (din care un caz de SARI). 

Toate cazurile de gripă din acest sezon au fost înregistrate la persoane nevaccinate antigripal.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (cazuri gripă sau cazuri compatibile clinic cu gripa, infecţii acute de căi repiratorii superioare (IACRS) şi pneumonii) a fost, în ultima săptămână, de 85.810, cu 10,8% mai mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă şi cu 3,9% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (82.567).

În acelaşi interval, 12 - 18 ianaurie, s-au înregistrat la nivel naţional 99 cazuri de cazuri compatibile clinic cu gripa, mai crescut comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi perioadă din 2014 (28 cazuri), şi 14 cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), cu şase mai multe faţă de săptămâna precedentă. 

Până în prezent, nu a fost comunicat în acest sezon niciun deces la caz confirmat cu virus gripal.

Până la data de 18 ianuarie au fost vaccinate gratuit antigripal 435.813 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.