Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creșterea infractionalității cu o treime în rândul copiilor este îngrijoratoare în ultimii 5 ani

 

Numărul minorilor victime a crescut în anul 2015 cu 37% faţă de anul 2011, conform datelor furnizate de CSM cu privire la instanțele judecătorești și tribunale. Anul trecut, 39% din numărul minorilor incuplaţi au fost pentru infracţiuni de furt, 20% pentru tâlhărie, 2,7% pentru omoruri. Tot în anul 2015, 21% din cazurile cu minori victime au fost referitoare la abandonul de familie, 8% pentru traficul de minori, 7% pentru viol.
Copiii trebuie iubiți de părinți și de statul român, deopotrivă. Copiii nu au culoare politică și nu votează. Nimic nu este mai important pentru un stat decât copiii săi. Respectarea drepturilor lor este esențială. Susțin crearea instituției Avocatului Copilului, alături de reprezentanții societății civile, alături de colegi parlamentari din celelalte partide politice, în jurul proiectului de lege la care lucrăm acum și la care invităm să contribuie toți specialiștii interesați, înainte să o depunem transpartic în Parlament.
1 din 5 români este copil. Sistemul de protecție al copilului lasă mult de dorit în România. Domeniile cu impact direct asupra dezvoltării copilului sunt tratate periferic, de obicei atunci când mai apare încă o tragedie.
După 12 ani de la adoptarea legislaţiei de protecție din 2004, România încă nu are un mecanism de verificare şi monitorizare a implementării prevederilor Convenţiei ONU cu privire la drepturile copilului. Lipsesc datele reale cu privire la copii și drepturile lor.
Nu mai vreau ca acești copii să rămână „invizibili” pentru politici, ei nereprezentând o voce.
O treime din copiii României trăiesc în sărăcie. Opt minori din o sută trăiesc în România la nivelul de "sărăcie severă", cu mai puţin de 15 lei pe zi, potrivit UNICEF. Un procent de 48.5 copii din România trăiesc în risc de sărăcie sau excluziune socială, după datele Eurostat, ceea ce înseamnă că România este pe locul doi în întreaga Europa. Cei mai vulnerabili şi expuşi sărăciei şi marginalizării sunt copiii din mediul rural şi copiii romi.
Detalii despre lege aici: http://www.mediafax.ro/politic/andreea-paul-propune-infiintarea-avocatului-copilului-care-sa-ancheteze-cazurile-de-abuz-15101121

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.