Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creşterea investiţiilor sud-coreene în România, discutată de Iohannis şi un ministru sud-coreean

iohannis parlament

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit luni pe ministrul sud-coreean al Afacerilor Externe, Yun Byung-se, cu care a discutat, între altele, despre sporirea investiţiilor sud-coreene în România. Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, discuţiile cu ministrul sud-coreean au privit consolidarea relaţiei politice şi economice bilaterale şi situaţia de securitate din Peninsula Coreeană.

"Preşedintele Klaus Iohannis a exprimat susţinerea, împărtăşită pe deplin de înaltul oficial sud-coreean, pentru intensificarea dialogului politic la nivel înalt şi consolidarea Parteneriatului strategic dintre cele două ţări, singurul parteneriat de acest nivel dezvoltat de România cu o ţară de pe continentul asiatic, cu accent pe cooperarea economică", se arată în comunicat. Şeful statului a susţinut o abordare pragmatică în sfera cooperării economice, care să permită creşterea schimburilor comerciale dintre cele două ţări şi sporirea investiţiilor sud-coreene în România, pe măsura potenţialului celor două economii.

"Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat dorinţa României ca Republica Coreea să revină în topul primilor investitori străini în ţara noastră, subliniind avantajele reprezentate de creşterea economică - în 2016, cea mai mare din UE -, mediul economic pozitiv şi competitiv şi de gradul înalt de pregătire a forţei de muncă", precizează Administraţia Prezidenţială.

Ministrul Yun Byung-se a accentuat importanţa acordată de Republica Coreea relaţiei de parteneriat strategic cu România, care are, la fel ca şi ţara sa, o relaţie strategică puternică cu Statele Unite, ambele ţări având vecinătăţi care pun probleme complexe.

"Oficialul sud-coreean a evidenţiat dorinţa puternică a ţării sale de a dezvolta o relaţie cât mai strânsă cu România în plan politic şi economic, în acest din urmă domeniu exprimând interes pentru oportunităţi de afaceri în ţara noastră în infrastructură, energie, IT, mediu şi altele", se menţionează în comunicat.

Yun Byung-se a prezentat şi elementele de actualitate cu privire la situaţia de securitate din Peninsula Coreeană, inclusiv în contextul noului test balistic efectuat de Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) la 12 februarie. Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că România va continua să condamne încălcările, de către autorităţile de la Phenian, ale Rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU, care solicită stoparea dezvoltării armelor de distrugere în masă şi a programelor balistice ale RPDC, ministrul sud-coreean exprimând mulţumirile ţării sale pentru conduita constantă a României.

În context, cei doi interlocutori au reliefat necesitatea continuării eforturilor comunităţii internaţionale vizând denuclearizarea, pacea şi securitatea Peninsulei Coreene, subliniind importanţa implementării cu consecvenţă a sancţiunilor internaţionale împotriva RPDC, conform Agerpres. Ministrul de externe sud-coreean efectuează o vizită oficială la Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.