Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crimă cu premeditare: Bolnavi de cancer condamnați la moarte

Mihai Tararache

 

Mii de pacienți bolnavi de cancer din Constanța și județele limitrofe s-au văzut aproape condamnați la moarte de incapacitatea unui sistem de a reacționa corect și la timp pentru rezolvarea unei probleme cunoscute de ani de zile.
Activitatea Centrului de Radioterapie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța (SCJU) s-a oprit, după ce autorizația de funcționare a aparatului de radioterapie a expirat. Fiind singurul echipament de acest tip din regiune asigura tratamentul necesar pentru bolnavii de cancer, oprirea lui a generat o situație similară cu a unei crime cu premeditare, deoarece mulți dintre pacienți nu-și permit financiar deplasările spre alte centre din țară și vor fi nevoiți să își întrerupă tratamentele și să își aștepte moartea. Factorii responsabili pretind că au semnalat această situație în repetate rânduri către Mininsterul Sănătății, de unde nu au primit nici un răspuns sau soluție de prevenire a crizei în care tocmai s-a intrat.
Domnule ministru al Sănătății,
Vă solicit să puneți la dispoziția publicului corespondența privind starea aparatului de radioterapie din Centrul de Radioterapie al Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pe ultimii doi ani între conducerea Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța și Ministerul Sănătății.
Vă solicit, de asemenea, prezentarea unei soluții urgente de rezolvare a situației ce pune în pericol de moarte, la propriu, mii de oameni.
Mihai Tararache, deputat PNL

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.