Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crin Antonescu DEZVĂLUIE SECRETELE dintre Victor Ponta și Liviu Dragnea: Cine NU a spus adevărul

crin antonescu

Crin Antonescu a oferit o reacție, miercuri seara, la Antena 3, după ce Victor Ponta a spus că Liviu Dragnea e cel care a negociat pactul de coabitare cu Traian Băsescu. Fostul lider PNL a dezvăluit cum s-a negociat pentru numirile procurorilor șefi în 2012 și a devoalat o schimbare radicală a lui Ponta.

”E un conflict clasic între doi politicieni importanți. Eu am aflat, în chestiunea numirilor de la Parchete, într-o discuție ce a avut loc la mine în biroul de președinte al Senatului. Victor Ponta ne-a spus că dorește ca ministrul Justiției să facă aceste propuneri. Cea care reținea atenția era doamna Kovesi. A enunțat 3 nume, cu sau fără bilețel, i-am spus clar că nu e bine, că e bine ca ministrul Justiției, Mona Pivniceru, să continuie procedurile de concurs discutate la Bruxelles. Liviu Dragnea era de față, dar nu știu dacă. Eduard Hellvig a fost și el prezent, era secretar general al PNL. Noi am refuzat, ministrul Justiției și-a dat demisia.

Citește și: Puterea rugăciunii Tatal Nostru înainte de masă: Rezultatul unui studiu de 10 ani făcut de un fizician rus

Uneori îl simțeam mai aproape pe Liviu Dragnea, un pic mai radical, un pic mai dispus la bătaie politică. Am avut încredere în amândoi. Mi-am schimbat părerea în urma unor decizii luate de Ponta, după episodul cu numirile procurorilor și cu pactul de coabitare. Eu m-am pronunțat împotriva semnării pactului de coabitare, am încercat să-l convig pe Ponta să nu-l semneze. Traian Băsescu a vrut să semneze acel pact cu noi, dar a putut doar cu el.

A venit Traian Băsescu la Senat, într-o discuție la care era și Ponta, și Dragnea, pe subiectul procurorilor. Era o discuție generală, nici Băsescu nu știu dacă susținea niște nume. I-am spus și atunci că ministrul Justiției să fie lăsat să parcurgă toate procedurile până la capăt.

Ponta nu a ținut cont de argumentele mele, părea foarte hotărât și de atunci s-au schimbat regulile comportamentului dintre noi. Evoluția lui Victor Ponta e o pierdere pentru politica românească. Crin Antonescu și PNL nu au trădat proiectul și sensul USL. Ar fi trebuit să rup proiectul USL la pactul de coabitare.”, a spus Crin Antonescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.