Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristi Săpunaru: Nu ne simțim datori pentru ce s-a întâmplat la EURO

gsp.ro
Cristi Sapunaru

Fotbalistul Cristian Săpunaru a declarat pentru AGERPRES că niciun jucător din lotul echipei naționale nu se simte dator față de suporteri pentru evoluția modestă de la EURO 2016, ci pentru că reprezintă România.

"Nu ne simțim datori față de suporteri pentru ce s-a întâmplat la EURO, ne simțit datori pentru că reprezentăm România. Asta e cel mai important lucru. Reprezentăm România și trebuie să o facem cu brio de fiecare dată. Nu are legătură cu faptul că am făcut un Campionat European mai slab. Suntem datori să apărăm culorile țării. Nu cred că am avut o grupă ușoară la EURO. Am avut Franța, care a disputat finala, apoi Elveția, o echipă foarte bună, și Albania, care nu mai este Albania pe care o știam noi și pe care puteam să o batem cu 6-0. Au fost trei echipe bune. Noi n-am reușit să ne impunem în anumite partide și e păcat că nu am putut să ne calificăm mai departe pentru țară și pentru suporteri. Acum însă este un nou început și vom vedea ce va fi. Pentru mine ar fi un vis devenit realitate să joc la Cupa Mondială. Orice jucător își dorește să-și reprezinte țara la un turneu final. Am reușit să joc la un Campionat European, iar acum îmi doresc foarte mult să joc și la Cupa Mondială", a afimat Săpunaru.

Citește și: Halep face ravagii la US Open: Victorie categorică în primul tur

Fundașul a menționat că partida României cu Muntenegru de la Cluj-Napoca este extrem de importantă pentru că este prima, el amintindu-și de eșecul echipei naționale cu Lituania din debutul preliminariilor CM 2010. "Ne așteaptă un meci foarte dificil cu Muntenegru. Din 26 de jucători convocați, au 23 de internaționali. Și nu joacă la orice echipe, ci la echipe mari. Sperăm să ne impunem jocul și să câștigăm meciul cu Muntenegru pentru suporteri și pentru noi ca să ne calificăm la Cupa Mondială. Sper să facem un meci frumos pentru publicul de la Cluj. Am jucat acolo cu Spania și au fost extraordinari. Fiind primul meci este cel mai important pentru noi. Ținem minte toți că la Cluj am mai jucat cu Lituania în debutul preliminariilor la Mondiale (n.r. — CM 2010 din Africa de Sud) și am pierdut cu 3-0, iar acel meci ne-a costat foarte mult și nu am putut să ne calificăm. Așa că trebuie să începem cu dreptul pentru a ne putea califica la turneul final din Rusia", a spus Săpunaru pentru AGERPRES.

În ceea ce îl privește pe selecționerul Christoph Daum, Săpunaru a afirmat că la finalul meciului cu Muntenegru vom vedea cum arată România cu un antrenor german pe bancă. "Este ceva nou, încercăm să ne obișnuim la antrenamente pentru că am ajuns de puțin timp. Sperăm să ne meargă din ce în ce mai bine de acum încolo. Am avut o discuție cu selecționerul, mi se pare foarte OK și sperăm ca împreună să avem rezultate. Vom vedea la meciul cu Muntenegru cum arată România cu un antrenor german pe bancă. Dacă o să fie un joc plăcut ochiului, atunci vom putea spune dacă e ofensiv sau defensiv", a adăugat el.

 

Fotbalistul este de părere că România face parte dintr-o grupă foarte puternică în aceste preliminarii. "Sunt adversari de calibru și toată lumea ne dă a treia sau a patra șansă în grupă. Nu e ușor să joci împotriva Poloniei, Danemarcei și chiar a Muntenegrului. Cred că Polonia e cel mai puternic adversar. Noi ne vom bate să ne calificăm. Toți jucătorii care reprezintă echipa națională se gândesc numai la calificarea la Cupa Mondială", a precizat Săpunaru.

Echipa națională a României se pregătește la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia până vineri, iar sâmbătă dimineața va pleca spre Cluj-Napoca, acolo unde va efectua antrenamentul oficial începând cu ora 18,00.

Prima reprezentativă a României întâlnește duminică, 4 septembrie, de la ora 21,45, pe Cluj Arena, selecționata Muntenegrului, în prima partidă a campaniei de calificare la CM 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.