Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Bușoi: 'Creșterea pierderii la RADET în timpul insolvenței arată că primăria n-a mișcat nimic cu investițiile în reţea'

facebook.com
Cristian Busoi

Raportul administratorului special al RADET dovedește cât de proastă a fost decizia băgării în insolvență a companiei și cât de mare este dezinteresul Primăriei Generale pentru a investi în refacerea și înlocuirea rețelei învechite de distribuție a energiei termice.

Pierderile au crescut în rețeaua RADET de la 55,42% în 2016, la 63,71% în 2017. Numai în acest an, în intervalul ianuarie-septembrie, s-a pierdut o treime din cantitatea livrată, iar numărul de avarii a crescut, firește, la fel și debranșările.

Aceste date arată negru pe alb că, în cazul RADET, primăria nu face decât să înrăutățească situația; iar bucureștenii plătesc pentru agentul termic pierdut prin rețeaua de conducte foarte vechi, din care dna Firea - după un an și jumătate de mandat - a reparat doar 5km, adică sub 1%.

În timp ce bucureștenii plătesc în plus pentru țevi vechi și sparte, Oradea și Iașiul își modernizează rețeaua de distribuție a agentului termic cu bani europeni. Oradea a semnat contractul de finanțare, în aprilie, iar în septembrie și Iașiul pentru demararea investiției din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 pentru reabilitarea rețelei termice.

Bucureștiul, deși poate beneficia prin POIM de bani europeni pentru modernizarea sistemului de termoficare, nu are acces la finanțare din cauza că fiind în insolvența, RADET nu îndeplinește condițiile de finanțare: contract de delegare și licență de operator. În felul ăsta, stăm și măsurăm pierderile din ce în ce mai mari pe care le plătim din buzunar, iar tot ce face primăria este să mărească subvenția pentru a acoperi pierderi care au crescut consumul bucureștenilor cu 20% în acest an.

Este neapărat nevoie ca Primăria Generală să crească sumele alocate investiției în refacerea rețelei RADET și să înființeze noi centrale termice de cartier, pentru a reduce costurile de distribuție: acum, în zona de Nord și Est nu sunt CET-uri, iar agentul termic este transportat de la CET Sud, cu costuri enorme, se anunţă într-un comunicat de presă remis STIRIPESURSE.RO de către preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Bușoi.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.