Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Bușoi: 'PNL nu mai tolerează atacurile USR, pentru că lipsa reacției înseamnă validarea prin tăcere a minciunilor USR'

facebook.com
Cristian Busoi

"Acțiunea politică a USR la București nu are nimic de-a face cu ideea colaborării în Opoziție pe care USR o pretinde public. Atacurile la PNL și sabotarea permanentă a propunerilor de colaborare pe care le adresează PNL au devenit o regulă a politicii USR, la fel ca și susținerea pe care USR o acordă primarilor PSD, cazurile de la Sectorul 3, Sectorul 1 și Sectorul 6 fiind elocvente, deși exemple ale “amiciției” USR cu PSD se regăsesc ușor la toate sectoarele.

Legat de atacul politic premeditat al USR la adresa PNL, pe puncte:

Acuzând “apropierea” PNL de PSD, USR denaturează premeditat adevărul și își servește o strategie electorală. Adică USR minte cu scopul asumat de a face rău PNL, pe principiul “voturi pierdute de PNL sunt câștigate de USR”.

Citește și: Iohannis îi răspunde DUR preşedintelui Igor Dodon. Ce spune despre vizita în Republica Moldova - VIDEO

Înțeleg, cred, ideea de competiție politică între partidele din Opoziție – zic “cred”, pentru că deși PNL a fost constant ținta atacurilor USR , PNL nu a răspuns public, tocmai pentru a evita conflicte și pentru a păstra unită opoziția.

Nu înțeleg, nu sunt de acord și nu voi mai permite să treacă nesancționat faptul că reprezentanții USR nu doar își permit să asume public atacarea PNL cu scopul clar de a lua din electoratul PNL, dar fac aceste atacuri denaturând constant adevărul.

Ca exemplu precis, atacul USR că PNL a susținut proiectul de adoptare al normei pentru atribuirea contractelor firmelor municipalității este o minciună, în condițiile în care, în ciuda acțiunii opoziției, administrația PSD a înființat aceste companii. Cel puțin, PNL a solicitat administrației Firea și a reușit impunerea unor norme de transparență în ceea ce privește atribuirea contractelor, de exemplu publicarea pe site-ul Primăriei a contractelor și a sumelor.

Opoziția trebuie să servească interesul cetățenilor și să se opună atunci când administrația PSD acționează împotriva interesului public. Ce se întâmplă când Opoziția - și vorbesc aici de USR – acționează constant fără nicio logică a interesului cetățenilor, doar pentru a se opune, pentru a-și face imagine și pentru a atrage atenția cu teme false?

Ca exemple clare: Sunt false acuzațiile USR că PNL a votat proiectele prin care Primăria Sectorului 4 vrea să înființeze parcări pe spațiul verde sau că PNL a votat concesionarea ilegală a unor terenuri. Acuzațiile USR sunt false pentru că ceea ce a votat PNL - și se poate verifica ușor public – este un parc, iar așa zisa ilegalitate a concesionării este o minciună de proporții. Inclusiv USR a votat pentru concesionarea terenurilor mai mici de 150 mp, procedura este legală și oportună și nu are nimic de-a face cu ilegalitatea, ci doar cu interesul USR de a face subiect din ceva ce nu există.

De foarte multe ori, conduita reprezentanților USR în Consiliile Locale sau în Consiliul General arată lipsă de profesionalism și ordine sau chiar o acțiune politică haotică, cu voturi diferite chiar în interiorul grupului USR.

Nu cred că este sarcina PNL sesizarea acțiunii politice haotice a USR, dar în condițiile în care, de foarte multe ori, propunerile de colaborare ale PNL sunt “trântite” de USR printr-o acțiune politică fără nicio predictibilitate, asta se răsfrânge direct asupra acțiunii Opoziției.

Repet un lucru pe care l-am afirmat: nu caut și nu îmi doresc un conflict cu USR. Nu consider nici măcar că raportul PNL – USR trebuie să fie de concurență, asta deși USR asumă sus și tare o competiție și atacă constant PNL cu scopul de a lua electorat de la PNL.

Dar nu voi mai tolera atacurile și neadevărurile USR pentru că a nu avea reacție în fața acestora înseamnă a le valida prin tăcere, ceea ce nu este corect față de PNL și nici bine pentru opoziția din București.

Opoziția, ar trebui să se concentreze pe oprirea acțiunilor haotice și incorecte ale administrației PSD și pe cât posibil, pe un plan comun care să crească șansa luptei cu PSD.

Fragmentarea Opoziției cu scopul de a crește unul pe seama altuia, partidele opuse PSD, nu are nimic de-a face nici cu interesul bucureștenilor și nici măcar cu pragmatismul politic. Este doar o gândire politică proastă a USR ce servește de minune administrației dnei Firea.", s-a arătat într-un comunicat remis ȘTIRIPESURSE.RO, de către Cristian Bușoi.

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.