Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Pîrvulescu, despre amenințările lui Dan Voiculescu la adresa lui Traian Băsescu: S-ar putea să caute revanşa

basescu voiculescu

Analistul politic Cristian Pîrvulescu a afirmat marţi că, după eliberarea sa din închisoare, Dan Voiculescu nu va avea o mare libertate politică, dar va avea un cuvânt de spus, menţionând că e de aşteptat ca lucrurile să nu se schimbe semnificativ pe scena politică, inclusiv în ceea ce priveşte susţinerea PSD-ALDE.

"Depinde foarte mult de opţiunile pe care le va asuma domnul Voiculescu. Este eliberat, dar ştim foarte bine că este vorba de eliberare condiţionată. Deci, nu va avea o foarte mare libertate politică. Pe de altă parte, posturile de televiziune apropiate domniei sale au fost foarte active şi în perioada în care a fost în detenţie. E de aşteptat ca lucrurile să nu se schimbe în mod semnificativ, inclusiv în ceea ce priveşte susţinerea PSD-ALDE. Nu cred că domnul Voiculescu în momentul de faţă poate să se implice în politica activă. Va avea cu siguranţă un cuvânt de spus, dar îl avea şi din detenţie în ceea ce priveşte diferitele jocuri politice, alianţe politice, mai ales prin influenţa pe care o exercită trustul său", a apreciat Pîrvulescu, pentru AGERPRES.

În opinia lui Pîrvulescu, declaraţia lui Dan Voiculescu referitor la faptul că i-au fost furaţi trei ani din viaţă nu este surprinzătoare şi este posibil ca acesta să caute revanşa.

"Cu siguranţă nu e o declaraţie care să ne mire. E vorba de o sentinţă definitivă şi nu se schimbă cu nimic situaţia asta. Este o problemă personală a domniei sale care a fost transformată într-o problemă politică a ţării, dezbaterile în jurul cazului Voiculescu durând foarte mulţi ani. De fapt, cazul Voiculescu începe în anii '90 şi nu se termină până astăzi, este unul dintre cazurile simptomatice ale politicii româneşti. Dacă declaraţia aceasta înseamnă că domnia sa va încerca să-şi ia revanşa, este greu de spus. Cu siguranţă va păstra o amintire vie a acestei perioade şi nu pare să se împace cu ideea că a pierdut această bătălie, s-ar putea să caute revanşa", a explicat Pîrvulescu.

Potrivit lui Pîrvulescu, referirea pe care Dan Voiculescu a făcut-o la adresa lui Traian Băsescu era inevitabilă pentru că o logică a conflictului îi opunea pe cei doi. "Dar ţine şi de o strategie discursivă care se încadrează în contextul actual, şi anume, acea de a acuza politizarea justiţiei. Domnul Voiculescu sugerează că pedeapsa sa a fost o răzbunare a fostul preşedinte Traian Băsescu, ceea ce pune sub semnul întrebării, pentru domnia sa şi pentru cei care îl ascultă, eficacitatea statului de drept. Cu siguranţă domnul Voiculescu nu apreciază consolidarea statului de drept în această manieră", a adăugat Pîrvulescu.

Tribunalul Bucureşti a decis marţi ca Dan Voiculescu să fie eliberat condiţionat din închisoare, după ce a executat aproape trei ani din cei 10 primiţi în dosarul ICA. Dan Voiculescu a fost eliberat direct din Spitalul Universitar Bucureşti, unde a fost internat săptămâna trecută, fiind diagnosticat cu ocluzie intestinală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.