Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Rizea: E foarte grav că CL al Sectorului 5 nu s-a constituit parte civilă

rizea-evz.ro

Preşedintele PSD sector 5, Cristian Rizea, consideră "foarte grav" că, în dosarul ce-l vizează pe primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, Consiliul Local al sectorului 5 nu s-a constituit parte civilă pentru prejudiciul cauzat şi cere aleşilor locali să apere interesele cetăţenilor din sector "sau să plece".

Citește și: STENOGRAME incendiare cu Marian Vanghelie: Cum intervenea la Klaus Iohannis și judecători

"Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost trimis marţi în judecată de către procurorii DNA. În cauză se vorbeşte de o mită de peste 30 milioane de euro. Nu comentez actul de justiţie. Consiliul Local al sectorului 5 nu s-a constituit însă parte civilă pentru prejudiciul cauzat. Iar acest lucru mi se foarte grav. Nu este acceptabil ca aleşii cetăţenilor în Consiliul Local să se facă astfel părtaşi la acest jaf. Noi, cetăţenii sectorului 5, cerem aleşilor în Consiliul Local să ne apere interesele sau să plece", susţine Cristian Rizea.

Citește și: Surpriza DNA: Victor Ponta, Liviu Dragnea și Sorin Oprescu apar în dosarul lui Marian Vanghelie

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost trimis în judecată marţi de procurorii DNA, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea a nouă infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu şi şapte infracţiuni de spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din Bucureşti, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a solicitat şi primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un "comision" de 20% din încasări).

În cauză, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor.

Conform sursei citate, "până în acest moment, Consiliul Local al sectorului 5 nu s-a constituit parte civilă pentru prejudiciul cauzat".

Citește și: DNA i-a dat lovitura decisivă lui Marian Vanghelie! Decizia luată de Laura Codruța Kovesi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.