Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor Popescu a găsit cheia înfrângerii PNL: La ce a apelat PSD ca să câștige

CTP

PSD e marele câştigător al alegerilor parlamentare. Social democraţii au obţinut 45%, mai mult decât dublul scorului celor de pe locul secund, PNL. Cristian Tudor Popescu a făcut o radiografie dură a societăţii româneşti şi a 'pus degetul pe rana' liberalilor.

Citeşte şi: DNA revine în forță după alegeri: Un fost ministru PSD, audiat într-un dosar important

"Asa este comportamentul romanesc, ce s-a intamplat anul trecut a fost un soi de tresarire prin somn. Am tipat un pic prin somn, am dat din maini, am dat din picioare, apoi am recazut in adormire. Politicienii au asteptat cu rabdare sa se consume efectul manifestatiilor de anul trecut. Eu am asteptat sa vad niste noi partide, iesite din sanul societatii civile, care sa-i concureze pe clasici. Acest pas nu a fost facut. Sunt popoare care au vocatia revoltei, transformata in revolutie. Noi ne oprim la nivelul revoltei. PNL a gresit totul. Tot ce a facut de un an incoace a fost eronat. Cum sa mai aiba oamenii incredere? Cum sa perceapa oamenii PNL ca serios dupa tarantela din alegerile locale, cu candidatul la Primaria Capitalei. Atunci si-a pierdut credibilitatea, oamenii s-au uitat „cine-s astia, dom’le? Astia nu-s in stare”. Cel mai autodistrugator mesaj pentru un partid nu e sa starneasca teama, e sa starneasca rasul. PNL e in cea mai proasta situatie politica de 150 de ani incoace", a tunat jurnalistul la ProTV.

Citeşte şi: Donald Trump o comite grav înainte să ajungă la Casa Albă:Decizia care poate afecta întreaga Planetă

CTP-ul a vorbit şi despre victoria PSD şi cum au reuşit social democraţii să rupă toate topurile. "Noua guvernare PSD nu va schimba nimic. Ce s-a intamplat in seara asta nu e o surpriza. Din 1990 si pana acum,PSD nu a pierdut niciun singur rand de alegeri. Cand nu a facut guvernarea, nu a facut-o din cauza unei combinatii pe partea dreapta, dar ca partid a castigat intotdeauna alegerile in aceasta tara. Ce e grav e platforma cu care a castigat PSD de data aceasta – incitarea la ura impotriva strainului, ne-romanului. Asta a fost platforma emotionala, restul sunt cifre. Nimeni nu voteaza cifre, voteaza figuri si emotii, iar figura a fost Soros, emotia a fost „sa ne luam tara inapoi”. [...] Aceasta bazaconie cu strainii care ne invadeaza, cu Bruxelles-ul – e prima data cand au un discurs anti-european.", a încheiat CTP-ul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.