Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor Popescu: Iohannis a dat un cap în gură

ctp cristian tudor popescu

Cristian Tudor Popescu a comentat, la Digi24, reacțiile stârnite în spațiul public de scandalul Intact-ANAF. Jurnalistul spune că este vorba despre manipulare din partea jurnaliștilor trustului de presă Intact și a unor politicieni și îl critică pe președintele Iohannis pentru că a spus că ANAF are o abordare „heirupistă” și „nepotrivită”.

„Care este arta maximă în propagandă și manipulare? Este nu să creezi convingeri oamenilor în legătură cu ce există - asta se poate face, dar nu e arta maximă -, ci să creezi oamenilor convingeri în legătură cu ceea ce nu există”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Citește și: O celebră jurnalistă din România a încetat din viață la numai 36 de ani

„Asta am văzut acum. Au venit inșii ăia de la ANAF, ce au făcut acolo? S-au apucat să pozeze cu telefonul, au venit cu patru mașini și au legitimat niste inși. E legal? Se pare că e. Dar întrebarea e de ce era nevoie de exhibiția asta? Aici începe provocarea. Au convins pe cei ce au ieșit în Piața Constituției, au ieșit acolo ca să împiedice închiderea Antenelor, 'execuția'. Pe mașinile ANAF scria 'execuție silită'. 'Execuție' acum e perceput si alimentat ca execuție la zid cu pluton”, a adăugat el.

Citește și: ANAF dă lovitura finală Antena 3: Nu mai e cale de întoarcere

„Nu se pune în discuție problema închiderii acestor posturi. Nici nu se poate asa ceva. Ce se întamplă după cinci zile? Îi arestează pe toți, îi ia cu poliția, le taie curentul? Nu se întâmplă nimic de felul ăsta. De luni vor rămane Antenele în sediul lor, se va deschide un proces care va dura luni de zile, au început deja niște negocieri și foarte bine că au început. Mi se pare corect ca Intact să aibă dreptul să participe la licitație”, a precizat Cristian Tudor Popescu.

Citește și: Șeful Trustului Intact a plecat de la discuțiile cu ANAF: Cum a reușit să provoace iar revoltă

El a adăugat că nu dorește nimeni eliminarea trustului media, ci că este vorba despre recuperarea unui prejudiciu.

„Dl. Iohannis a comis însă ceva și mai grav. Când spune 'banale motive administrative', dl. Iohannis a dat un cap în gură preocupării fundamentale a simplilor cetățeni care de ce sunt interesați ei în primul rând în toată povestea asta cu DNA, cu arestări, cu anticorupție? În primul rând sunt interesați de confiscarea averilor celor condamnați și recuperarea banilor la buget. Nu sunt interesați să stea Voiculescu neapărat 10 ani, ci de recuperare de bani. Or, tocmai în asta a lovit dl. Iohannis, pentru că e vorba de 60 milioane de euro plus valoarea acestor clădiri care trebuie să vină la buget. Nu știu cum a putut să pronunțe această frază dl. Iohannis”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Citește și: INCIDENT la mitingul Antena 3: A fost nevoie de intervenția Jandarmeriei / VIDEO + FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.