Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor Popescu l-a făcut praf pe Cosmin Prelipceanu: ATAC DUR la adresa Digi 24

CTP

După ce Dragoș Pătraru l-a umilit pe Cosmin Prelipceanu în două ediții ale emisiunii sale de la Digi 24, a venit rândul lui Cristian Tudor Popescu să-l pună la punct pe șeful postului de știri. CTP și-a început atacul cu o serie de critici la adresa jurnaliștilor de la Digi 24 pentru că nu l-au sunat în ziua în care a avut loc atentatul de la Manchester.

”Doresc să-mi continui activitatea la postul Digi24. Sigur, am plângeri destule în legătură cu relația noastră cu postul. E firesc ca eu să nu fiu întrebat în legătură cu politica editorială, dar nu e firesc ca în ziua atentatului de la Manchester să nu mă întrebe nimeni din acest post, nici până în ziua de azi nu m-a întrebat cineva dacă am vreo opinie în legătură cu atentatele. M-au întrebat știrile Pro TV, m-a întrebat Observatorul Antenei 1, de aici nu m-a băgat nimeni în seamă, cu toate că sunt colaboratorul Digi24 și acest lucru nu se întâmplă pentru prima dată.

Citește și: Dezvăluire ŞOCANTĂ a mamei bătăușei din Oradea: A fost INTERNATĂ de nenumărate ori, nu este o boală ușoară

Cosmin Prelipceanu: Am înțeles critica, sunt de acord cu ea.

CTP: Eu doresc în continuare să lucrez la postul acesta. Deci cred că aveți obligația să relatați faptele și nici un patron, nici un judecător, nici un organ de justiție nu vă pot interzice să relatați fapte clare petrecute cu persoane din conducerea acestui trust, care sunt cercetate penal, care au iată procese în desfășurare. Trebuie să informați publicul cu ce se întâmplă acolo.

M-am uitat și eu atent la această chestiune cu domnul Bendei, pe care nu-l cunosc, domnul acela Alexandrescu de la Intact. Aia este o afacere în mod evident dubioasă, o afacere puturoasă în care se va pronunța justiția. În ce-l privește pe acest domn Bendei, dânsul are o problemă. De fapt, nu dânsul, e relația lui cu DNA-ul. Aia e ceva ce privește publicul larg. Faptul că o persoană sau mai multe din DNA aveau o relație nepotrivită cu domnul Bendei, acesta este un lucru care trebuie adus la cunoștința publicului atunci când el apare. E de intreres public.

Citește și: PRO TV trebuie să-i plătească DESPĂGUBIRI unei profesoare: Postul a difuzat imagini cu ea în timpul unui act sexual / VIDEO 18+

Încă o dată, nu sunteți obligați, nici dumneavoastră, nici eu, să comentați, să luați atitudine față de ce se întâmplă acolo. NU. Și pentru asta eu nu vă voi face nici lași și nici proști și nici ofițeri acoperiți. Mi-e scârbă de astfel de indivizi, ca și de acela de la Gandul, care prima lor grijă este să se drapeze în cavalerii dreptății fără pată și să dea în jurnaliști. Pentru că jurnaliștii de la postul acesta nu merită să fie insultați în felul acesta. Sunt jurnaliști foarte mulți buni aici, corecți, onești.

Însă, din acest moment eu aștept asta de la Digi24, să informeze ce se întâmplă.

Ați dat in extenso stenograme când au fost cazuri similare, foarte bine. Dar și această chestiune nu trebuie să modifice atitudinea dumneavoastră de jurnaliști față de ce este acolo. Iar eu rămân în continuare cu Digi24.

Citește și: Cum a protejat SPP reuniunea din Sufrageria lui Oprea

Cosmin Prelipceanu: De acord cu tot ce spuneți. Situația noastră este stranie pentru că – nu ne-a interzis nimeni nimic pentru că nici nu ar putea – numai că atitudinea postului poate cântări sau va cântări în procese aflate în justiție.

CTP – eu nu vorbesc de documente, să dați dumneavoastră documente din dosar. De pildă, ați informat, ați făcut o știre că managerul dumneavoastră general este cercetat penal?

Prelipceanu – (după o scurtă pauză, puțin nedumerit) A fost, sigur. Când? Când a început urmărirea penală?

Citește și: Cum a ajuns un șef SIPA la SIE. Implicații în Sistem

CTP – Nu domnul Bendei! Domnul celălalt, Serghei.

Prelipceanu – A! În legătură cu domnul Serghei Bulgac, nu.

CTP – Nu… nu-i normal. Așa ceva nu este normal. E un fapt, domnule Prelipceanu. E un fapt. Nu vă cere nimeni să comentați lucrul acesta. E managerul postului, iar în clipa de față e urmărit penal.

Prelipceanu – De acord.

Citește și: Tom Cruise anunță un nou film Top Gun

CTP – Acest fapt pe care nu l-ați comunicat ca pe o știre nu e în regulă, din punct de vedere al principiului pe care trebuie să funcționeze: „stick to facts”.

Prelipceanu: De acord.

Nu sunt membru al redacției Digi24, nici angajat. Sunt colaborator extern. Singura mea legătură cu acest post sunteți dumneavoastră, domnule Prelipceanu. Nu cunosc pe nimeni din conducerea acestui post, nu am stat de vorbă cu nimeni. Singura persoană cu care am stat de vorbă sunteți dumneavoastră. Însă, exisă foarte buni jurnaliști aici pe care se întâmplă să i cunosc pentru că au lucrat împreună cu mine la Gândul.”, a fost schimbul de replici dintre cei doi.

Citește și: Investigație marca RISE PROJECT: Cum a fost privatizat Bucureștiul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.