Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor Popescu ȘOCHEAZĂ: Ponta ieșea președinte dacă era vot prin corespondență

ctp-ponta

Victor Ponta ar fi fost ales președinte al României dacă, la alegerile din 2014, românii din străinătate ar fi putut vota prin corespondență, a apreciat Cristian Tudor Popescu. În absența acestui sistem, alegătorii s-au simțit umiliți la cozile din fața secțiilor de votare din diaspora, candidatul PSD „a călcat oamenii pe coadă” și de aceea a pierdut, a explicat jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu a făcut aceste declarații în contextul tergiversării adoptării legii votului prin corespondență.

Citește și: Cum răspunde Liviu Dragnea la întrebarea dacă a divorțat de Bombonica

„La votul prin corespondență este o operațiune bezmetică din partea PSD. Sau cel puțin a fost până acum, pentru că nu era în interesul PSD-ului ca să nu existe vot prin corespondență. Dacă anul trecut, pe vremea asta, ar fi existat sistem de vot prin corespondență, domnul Ponta era președintele României în clipa de față și făcea instrucție cu noi”, a spus jurnalistul.

Citește și: Antena 3 a pierdut procesul cu Laura Codruța Kovesi! Suma uriașă pe care o primește șefa DNA

În opinia sa, PSD-ul nu are interes să mențină, din nou, „această posibilitate a umilirii românilor la cozi în străinătate”.  Jurnalistul a vorbit și despre „teama prostească a PSD-ului față de votanții din străinătate”.

Citește și: Procesul Kovesi vs. Antena 3, la final. Gâdea, în instanţă: 'Ar fi foarte trist...'

„Aia sunt împotriva noastră, ăia sunt cu dreapta și, prin urmare, trebuie să îi anihilăm prin toate mijloacele. Asta a fost politica de ani de zile a PSD-ului. Și în 2009, și acum. Nu este așa. Nu votanții din străinătate au decis rezultatul alegerilor nici în 2014, nici în 2009. în 2014, a fost vorba de două sute și ceva de mii de votanți din exterior și diferența a fost de un milion de voturi, în turul doi, între domnul Iohannis și domnul Ponta. Au decis cei din țară, în urma celor întâmplate în străinătate. În 2009, nu a decis suta aia de mii de voturi din diaspora, au decis cele peste cinci milioane de voturi primite de Traian Băsescu de aici, din țară. Nu diaspora decide, dar ea poate să influențeze starea de spirit din țară. Deci nimeni n-ar trebui, cu excepția UDMR, să mai fie împotriva votului prin corespondență”, a apreciat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Citește și: Ca la ”marile curți”: Filmul flagrantului ”împăratului” Vlasov / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.