Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina Tarcea, despre ȘANTAJUL cu arhiva SIPA: 'Iniţial, AM PICAT în plasa asta'

santaj

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Cristina Tarcea, a afirmat, în legătură cu posibilitatea ca magistraţii să fie şantajaţi cu informaţii din arhiva SIPA, că nu a fost şantajată niciodată de nimeni şi nici discuţii nu a auzit despre o astfel de situaţie.

"Deocamdată nu ştiu ce fel de informaţii ar ascunde arhiva SIPA ca să îmi pot da seama dacă acele informaţii sunt de natură a compromite pe cineva. Aşa că este cam devreme să dau un răspuns. (...) Ceea ce pot afirma cu tărie este că pe mine nu m-a şantajat nimeni niciodată, nici discuţii nu am auzit pentru că, de regulă, acestea sunt evenimente care se întâmplă totuşi într-o anumită stare de confidenţialitate", a declarat Cristina Tarcea la CSM.

Citește și: Dezvăluire ŞOCANTĂ a mamei bătăușei din Oradea: A fost INTERNATĂ de nenumărate ori, nu este o boală ușoară

Întrebată dacă în documentele care se află în arhiva SIPA ar trebui să fie detalii intime din viaţa magistraţilor, Cristina Tarcea a răspuns: "Nu. Cu certitudine nu. Ea întotdeauna a funcţionat în cadrul ANP, iniţial tocmai asta urmărea: verificarea siguranţei şi vieţii din penitenciare. Că, ulterior, mai mult sau mai puţin legal, a căpătat şi alte atribuţii, asta în niciun caz nu trebuia ajunse până la intersecţia cu viaţa privată".

Preşedintele ÎCCJ a spus că trebuie văzut ce se impune şi ce nu se impune a fi desecretizat din arhiva SIPA.

Citește și: PRO TV trebuie să-i plătească DESPĂGUBIRI unei profesoare: Postul a difuzat imagini cu ea în timpul unui act sexual / VIDEO 18+

"Cred că nu ar trebui să ne pripim atunci când apelăm la desecretizare. Sigur că primul impuls, revolta de moment, discuţiile din spaţiul public te duc automat în primul rând la ideea de desecretizare, dar trebuie să nu uităm faptul că atribuţiile iniţiale ale acestei entităţi nu erau acelea de supraveghere a judecătorilor, erau alte atribuţii, care într-adevăr pot interesa siguranţa naţională. Deci, trebuie să fim foarte cumpăniţi în afirmaţii. Cred că şi eu iniţial am picat în plasa asta fără să mă gândesc foarte bine. Trebuie văzut ce anume se impune a fi desecretizat şi nu se impune a fi desecretizat. În funcţie de asta trebuie să acţionăm", a mai spus Tarcea, întrebată care ar fi efectele desecretizării.

Citește și: Cum a protejat SPP reuniunea din Sufrageria lui Oprea

Chestionată dacă este credibilă explicaţia fostului ministru al Justiţiei Robert Cazanciuc cu privire la faptul că un consilier al său a intrat în arhivă pentru a schimba un bec ars, Cristina Tarcea a răspuns: "Dacă becul s-a ars, da, mi se pare credibilă. Nu pot să intru în amănunte, însă sunt anumite locuri în anumite instituţii care au un caracter special şi în care nu se poate intra oricând, chiar şi atunci când este necesară schimbarea unui bec, de pildă".

Citește și: Cum a ajuns un șef SIPA la SIE. Implicații în Sistem

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.