Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu: 'Democrația e o FAȚADĂ pentru adevărata realitate: Dictatura Juntei'

cristoiu

Ion Cristoiu a scris pe blog-ul său că dezvăluirile lui Dan Andronic de după încheierea mandatului lui Traian Băsescu au avut scop demontarea unui Sistem din interior la scurt timp după încheierea unui regim.

"În timpul regimului Traian Băsescu în România zisă și democratică s-a creat o frăție banditească între generali, procurori, judecători, politicieni și jurnaliști care, la un moment dat, au ajuns să se creadă și nu întrutotul fals că ei sunt Statul. O putem fixa drept un fel de Juntă care a condus și conduce din umbră România, în timp ce la lumină au loc alegeri parlamentare și prezidențiale, ședințe de Guvern și de Parlament, campanii de presă și manifestări de stradă de tipul celor angajate de sovietele de muncitori(...)", a scris Ion Cristoiu pe blog-ul său.

Citește și: Ion Cristoiu se întoarce în televiziune: Ce emisiune va prezenta jurnalistul

Cristoiu a amintit de o petrecere dată de ziua lui Florian Coldea, la care au participat printre alții, șefa DNA, Victor Ponta și Liviu Dragnea. Era momentul de dinaintea alegerilor prezidențiale la care candidau Klaus Iohannis și Victor Ponta, al cărui șef de campanie era Liviu Dragnea. Cristoiu spune că Dragnea nu a spus nimic despre cauzele dezastrului, după ce Ponta a pierdut alegerile, "știind că, indiferent de rezultat, el, Liviu Dragnea, va fi președintele PSD”.

Jurnalistul spune că Sistemul rezolvă dorințele Președintelui, acesta fiind în principal, scopul său, dorințe care vizau cooperarea între instituțiile de forță. „Șefii acestor instituții s-au cunoscut astfel și s-au împrieteni și au trecut apoi la schimburi reciproc avantajoase. Florian Coldea a servit-o pe Codruța Kovesi, oferindu-i-o pe tavă pe Alina Bica. Codruța Kovesi l-a scăpat pe președinte de Daniel Dragomir. (...)

Sistemul nu înseamnă relații între instituții, ci relații între oamenii dintre instituții. De aceea e atât de puternic și va rămâne mai departe puternic, într-o țară în care democrația e o fațadă pentru adevărata realitate: Dictatura Juntei.”, a mai scris Ion Cristoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.