Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu, ACUZAȚII GRAVE la șefa DNA: 'Nu s-a dat în lături să încaseze niște pițule necuvenite'

kovesi

CSM a publicat, luni, declarația de avere a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Conform propriilor declarații, Kovesi a fost invitată ca expert în diverse programe europene în Albania, Muntenegru și Republica Moldova.

Pentru această activitate Codruța Kovesi a încasat suma de 3.422 de euro, trecută în Declarația de avere pe 2015 a demnitarului român.

În perioada în care a fost la Chișinău, Codruța Kovesi a încasat și salariul de procuror șef al DNA. Care salariu nu e de ici de colea! (...) Normal era, în virtutea legilor transparenței, dar și al exigențelor ivite din calitatea Codruței Kovesi de șef al unei instituții care luptă împotriva învîrtelilor cu bani, ca șefa DNA să răspundă imediat că a încasat, să spună suma și să justifice de ce a încasat-o. Codruța Kovesi a refuzat să răspundă”, a spus Cristoiu pe blogul personal.

ALERTĂ la mare: Turiștii au INTERZIS să intre în apă

Cristoiu este de părere că Laura Codruța Kovesi și-a însușit banii respectivi în valoare de 3.422 de euro, bani ce i-a luat fără a avea dreptul să-i încaseze.

Nu mă amestec în această dispută.

Și din simplul motiv că în cazul de față e vorba de ceva mult mai grav decît încălcarea Legii: E vorba de adevărul că Jean D’Arc a pus botul.

A pus botul la suma de 3.422 de euro pe care i-a încasat în chip imoral, fără a avea dreptul să-i încaseze.

Să mă explic. Potrivit Comunicatului dat de CSM, Codruța Kovesi a participat la misiunea de evaluare a anticorupției din Republica Moldova în calitate de expert anticorupție.

E Codruța Kovesi expert anticorupție? Doamne ferește!

Expert anticorupție înseamnă cineva care s-a specializat în acest domeniu și, în acest sens, a scris și publicat cărți despre anticorupție.

Nu e cazul Codruței Kovesi”, a adăugat acesta.

Schimb de REPLICI, în direct, între Mircea Badea și Cătălin Tolontan pe tema Hexi Pharma

Legea prevede:

Art. 125 din Constitutia Romaniei prevede: “(3) Functia de judecator este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior.”

Art. 5 din Legea 303/2004 prevede: “(1) Functiile de judecator, procuror, magistrat-asistent si asistent judiciar sunt incompatibile cu orice alte functii publice sau private, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior, precum si a celor de instruire din cadrul Institutului National al Magistraturii si al Scolii Nationale de Grefieri, in conditiile legii.

În continuare, Cristoiu spune că deși misiunea Laurei Codruței Kovesi este aceea de a scăpa țara de corupție, ea nu s-a sfiit să încaseze niște bani ilegal.

CIA, rapoarte EXPLOZIVE din perioada mandatelor a doi foști președinți SUA

Printre însușirile de excepție cu care a fost și este zilnic binecuvîntată Codruța Kovesi se numără și Măreața, Eroica Jertfire pe altarul luptei anticorupției.

Șefa DNA e prezentată ca o Eroină care se sacrifică pentru ca România să scape de marea amenințare care e corupția.

Ea însăși în interviurile aranjate de mașinăria de publicitate (Traian Băsescu ne-ar putea spune cine mînuie această Mașinărie) se prezintă drept o întruchipare a eroinei care se lipsește de cele pămîntești pentru a-și putea îndeplini misiunea dată de Dumnezeu: Să scape țara de Corupție.

Ei bine, Pe deplin jertfita noastră nu s-a dat în lături să încaseze niște pițule necuvenite.

Codruța Kovesi se vrea o Jean D’Arc a României postdecembriste, gata să ardă pe rug pentru salvarea patriei de pericolul întruchipat nu de englezi, ci de corupți.

Iată însă că Jean D’Arc a României nu-și face probleme cînd e vorba să încaseze 3.422 de euro necuveniți”, a concluzionat Cristoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.