Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu: 'De ce minte Codruța Kovesi?'

F. P.
KOVESI

Jurnalistul Ion Cristoiu critică din nou aşa-numitul binom DNA-SRI şi susţine că Laura Codruţa Kovesi nu spune adevărul când minimalizează efectul deciziei CCR de scoatere a interceptărilor realizate de SRI din dosarele penale.

Vezi şi: Kovesi, prima reacţie la decizia CCR care desfiinţează colaborarea DNA-SRI

"În timp ce SRI strigă pe toate drumurile că fără implicarea sa activitatea DNA se duce dracului, și, o dată cu ea, se duce dracului lupta împotriva corupției, Codruța Kovesi, cea mult cîntată tot de Presa Binomului, susține că nu e nici o problemă dacă nu se mai implică SRI. DNA – declară Codruța Kovesi – are mijloacele tehnice și specialiștii pentru a face supraveghere tehnică pe cont propriu. Pentru asta e nevoie doar de cîteva fleacuri, cum ar fi sporirea numărului de persoane și întărirea serviciului tehnic.

Eu nu mă frec la ochi, pentru că nu e prima oară cînd Codruța Kovesi pune la îndoială în public teza SRI că fără sprijinul său tehnic DNA ar muri subit. Pe cristoiublog.ro din 13 aprilie 2015, notam sub titlul Codruța Kovesi s-a fudulit degeaba. Nu DNA, ci doar SRI interceptează legal convorbirile telefonice! (...)

Așadar, nu e prima dată cînd Codruța Kovesi neagă importanța sprijinului dat DNA de SRI în lupta împotriva corupției. La vremea respectivă, eram convins că Declarația Codruței Kovesi semnala ambiția de a lua pe cont propriu lupta împotriva corupției. Binomul SRI- DNA părea pus la îndoială de încercarea Codruței Kovesi de a se elibera de sub tutela SRI.

Joi, 3 martie 2016, Codruța Kovesi a reluat teza unui DNA care deține mijloacele și specialiștii pentru supraveghere tehnică, drept pentru care o Decizie a CCR împotriva implicării SRI în supravegherea tehnică n-ar afecta prea tare activitatea DNA. Ca și în urmă cu an, susțin că șefa DNA minte. DNA nu are mijloacele tehnice și specialiștii pentru a asigura o supraveghere tehnică eficientă, în stare să aducă probe zdrobitoare la Dosar. Serviciul tehnic de care face atîta caz Codruța Kovesi poate fi folosit doar la interceptări și aici doar la preluarea semnalului trimis de SRI și transcrierea convorbirilor. Găsirea semnalului în condiții de protecție informativă e de competența SRI.

Dar nu numai atît.
Codruța Kovesi limitează supravegherea tehnică la interceptarea comunicațiilor prin telefon. Supravegherea tehnică pe parcursul instrucție penale e însă mult mai amplă și mai complicată. (...)

Să fim serioși!
Poate asigura, de exemplu, Serviciul tehnic al DNA plantarea de microfoane fără ca suspectul s-o știe, filarea suspectului, filmarea și fotografierea mișcărilor suspectului?
Codruța Kovesi minte.

Cu un an în urmă, am crezut că face asta din nevoia de ieși din Binom, de a fi pe cont propriu, ca urmare a suirii în copac după atîtea cîntări în presă și în politică.
Dacă ar fi fost așa, între timp, Binomul ar fi trebuit să moară. Nu s-a întîmplat asa. Colaborarea SRI-DNA a mers la fel de bine, ba chiar și cu rezultate mult mai bune, dacă ne gîndim la debarcarea lui Victor Ponta din funcția de premier și la sugrumarea politică a lui Gabriel Oprea.

Plecînd de la o posibilitate- ca Motivarea CCR să vizeze nu sintagma, ci chiar Binomul SRI-DNA – după zicala cu vrabia care visează ceea ce-și dorește, mulți comentatori și politicieni s-au grăbit să cînte prohodul Binomului SRI-DNA.

Stați la locurile voastre, tovarăși! vorba Elenei Ceaușescu din 21 decembrie 1989.
Binomul nu se va destrăma!
Și asta pentru că Motivarea CCR se va referi la sintagmă și nu la implicarea SRI în interceptări. Codruța Kovesi știe asta. Și din această cauză nu e deloc îngrijorată de Decizia CCR.

De ce minte în chestiunea independenței de SRI?
Cum de ce minte?
Că doar n-o fi nebună să recunoască adevărul că fără SRI, DNA poate să tragă obloanele. Binomul SRI- DNA e o realitate anticonstituțională. Cum să-l recunoască Codruța Kovesi? Ar însemna să recunoască în chip public adevărul că trei sferturi dintre anchetele DNA sunt comandate de SRI din motive politice!", scrie Cristoiu pe blog.

Vezi şi: Macovei a găsit soluţia pentru interceptările SRI din dosarele DNA. Propunere pentru CCR

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.