Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu, despre ÎNLOCUIREA lui Daniel Constantin: 'BALAMUCUL numit Guvernarea PSD-ALDE'

Daniel Constantin

Ion Cristoiu a scris pe blog-ul său despre înlocuirea lui Daniel Constantin din funcția de vicepremier. Jurnalistul este de părere că ALDE trece printr-o criză ce va lăsa consecințe "deloc surprinzătoare".

"Nu cunosc realităţile ALDE de dincolo de cortina care desparte scena publică de culisele în care se pun la cale loviturile. Poate că Daniel Constantin e omul Binomului, manevrat de Servicii, pentru a sparge partidele incomode Binomului, aşa cum îl acuză Trustul de presă al lui Dan Voiculescu. În politica din democraţie, dedesubturile ţinute la secret sunt lipsite de importanţă. Are importanţă doar gesturile publice. Ori din acest punct de vedere, Daniel Constantin nu s-a afirmat ca om al Binomului. E drept, n-a fost un duşman făţiş al Binomului precum Călin Popescu Tăriceanu. Nici n-avea cum să se afirme astfel: campania împotriva Binomului a fost dusă de Călin Popescu Tăriceanu în postura sa de preşedinte al Senatului şi nu de copreşedinte ALDE. De fapt, nici alţi lideri ALDE nu s-au dat afirmat ca luptători anti-DNA. Grațiela Gavrilescu, succesoarea lui Daniel Constantin la postul de vicepremier, a fost lamentabilă cînd a ieşit de la DNA, unde a fost anchetată abuziv pentru OUG 13. Dacă ar fi fost o camaradă de luptă de-a lui Călin Popescu Tăriceanu, ar fi dat de pămînt cu DNA, care o convocase, ca și alți miniștri, doar de dragul propagandei prezidențiale. Distinsa a luat-o la fugă ca să nu fie întrebată de presă pentru ce a fost convocată. Aşadar, în plan oficial, justificarea Crizei din ALDE nu convinge pe nimeni.

S-ar fi impus că opinia publică să fie convinsă cu argumente temeinice, deoarece felul în care s-a ivit şi s-a dezvoltat Criza lasă impresia unui incendiu născut din nimic. Şi cum în faţa opiniei publice de la noi, cel care a provocat Criza e Călin Popescu Tăriceanu, consecinţele acesteia cad în responsabilitatea domnului preşedinte al Senatului.

Şi ele, consecinţele, nu sunt deloc surîzătoare", notează jurnalistul.

Citește și: Grindeanu, înțepătură pentru Liviu Dragnea: se folosește de armele lui Adrian Năstase

Ion Cristoiu mai vorbește în "Gândul de marți" și de așteptările cetățenilor de la guvernul PSD-ALDE, subliniind faptul că oficialii de la Palatul Victoria în cele trei luni de la învestire nu și-au respectat nici unul dintre lucrurile pentru care a fost votat.

"Să recapitulăm. Guvernul Sorin Grindeanu a fost investit, cu chiu cu vai, pe 4 ianuarie 2017. Guvern al unei majorităţi zdrobitoare, premieră în cei 27 de ani de postdecembrism. De la acest Guvern dominat de PSD, românii au aşteptat cîteva lucruri, tipice Guvernelor PSD de după 1989: Excelenţă în administrarea ţării, soliditate, pragmatism, unitate.

Sunt avantajele cu care PSD a fost totdeauna creditat în faţa partidelor de Dreapta. Or fi ei corupţi PSD-iştii ăştia, dar ştiu să guverneze! se spunea despre liderii PSD. Au trecut de la investire aproape trei luni. În aceste trei luni, Guvernul PSD-ALDE a fost zguduit de o remaniere amplă. Cea din 22 februarie 2017,.

În Guvern au avut loc patru schimbări. După o lună, vine o nouă remaniere! Şi ea spectaculoasă. E schimbat un vicepremier. Locul acestuia e luat de un ministru, care, la rîndu-i, e înlocuit. Două posturi de miniştri supuşi remanierii. Două remanieri de proporții în doar trei luni de Guvernare! Şi asta în cazul unui Guvern sprijinit de o majoritate zdrobitoare, scutit de cea mai mică problemă în Parlament. Noua remaniere serveşte de minune preşedintelui.

Din denunţarea faptului că Guvernul se ţine de orice, numai de Guvernare, nu, Klaus Iohannis şi-a făcut un steag de luptă anti-PSD.

Viaţa i-a dat dreptate.

Ce-a făcut pînă acum Guvernul Sorin Grindeanu?

o S-a ocupat cu dezastrul numit OUG.

o S-a ocupat cu evaluarea Procurorului General şi a şefei DNA.

o S-a ocupat cu pescuitul în Deltă.

o S-a ocupat cu permanenta remaniere.

o S-a ocupat cu îndeplinirea ostentativă a Înaltelor indicaţii date de Liviu Dragnea.

o S-a ocupat cu valul de pomeni electorale constînd în măriri de salarii, de pensii, de gratuități la tot Poporul.

Dar Administrarea Ţării? Dar măsurile menite a concretiza Proiectul de Ţară al PSD? Dar investiţiile de interes naţional? Dar colectarea taxelor şi impozitelor?

Dar administrarea localităţilor cu primari PSD-işti? În cele trei luni, de la investire, Guvernul Sorin Grindeanu nu s-a ocupat (cel puţin public) de nici unul dintre lucrurile pentru care a fost votat.

Noua remaniere adînceşte imaginea de Guvern care se ocupă în principal de gestionarea crizelor pe care tot el şi le provoacă", a scris jurnalistul pe blog-ul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.