Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu, dezvăluiri din emisiunea de la TVR: 'Sorin Grindeanu ezită să treacă o linie roșie în materie de secrete'

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Grindeanu

Demis din toate funcțiile și exclus din partid, Sorin Grindeanu a fost invitatul ediţiei din 24 iulie a emisiunii România 9, de la TVR1. Într-o postare pe blog, jurnalistul Ion Cristoiu, în calitate de invitat în cadrul acelei emisuni, spune că l-a întrebat pe fostul premier despre ce l-a făcut pe Liviu Dragnea să dea jos propriul Guvern prin moțiune de cenzură.

„Luni seara, la România9, de la TVR, riscînd să-l supăr pe Ionuț Cristache, care-și făcuse în prealabil un scenariu al emisiunii, cum îi stă bine unui moderator serios, m-am năpustit cu întrebările asupra lui Sorin Grindeanu pentru a desluși una dintre marile enigme petrecute în 2017 și prin care anul premergător Centenarului își aduce o glorioasă contribuție la una dintre cele mai semnificative producții postdecembriste:
Cea de enigme condamnate să rămînă etern nedezlegate.
E vorba de întrebarea pe care mi-o pun și o pun confraților activi din presă, cei care au surse discrete în politică în general și în PSD în special:
Ce l-a făcut pe Liviu Dragnea să declanșeze halucinanta Operațiune de debarcare a propriului Guvern prin autoMoțiune de cenzură la nici șase luni de la investire?”, își începe Cristoiu postarea, pe blog.

Liberalii, încăierați pe 'Guvernul din umbră'. Cum se bat oamenii lui Orban pe posturi-fantomă

Ion Cristoiu susține că l-a simțit pe fostul premier că „ezită să treacă o linie roșie în materie de secrete ale relației sale cu Liviu Dragnea, pentru a nu fi acuzat de incorectitudine morală prin darea în gît a unor chestii care trebuie să rămînă strict personale”.

„Invitat să ne ajute a dibui gestul asumat de Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu a lansat mai multe posibile explicații ale rupturii fatale dintre el și președintele PSD:
Scandalul șeful ANAF, Ordonanța de urgență privind Fondul Suveran de Investiții, creșterea lui Sorin Grindeanu în sondaje.
Eu însă cred că principala cauză a deciziei lui Liviu Dragnea de a-l da jos pe Sorin Grindeanu cu orice preț – inclusiv cel al pierderii suflului PSD după nici jumătate de an de guvernare – e alta. După emisiune, mi-am dat seama c-ar fi trebuit să-l întreb pe Sorin Grindeanu asupra ipotezei mele, deși nu-i exlclus ca el s-o fi dezmințit. Chiar și în această emisiune marcată de un Sorin Grindeanu dezinvolt în materie de dezvăluiri am simțit că fostul premier ezită să treacă o linie roșie în materie de secrete ale relației sale cu Liviu Dragnea, pentru a nu fi acuzat de incorectitudine morală prin darea în gît a unor chestii care trebuie să rămînă strict personale.”, a adăugat Cristoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.