Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu îl DESFIINȚEAZĂ pe Iohannis: 'E o prăpastie între el și România reală'

cristoiu

Într-un editorial publicat pe blog-ul său, Ion Cristoiu l-a pus la zid pe Klaus Iohannis, după ce președintele a criticat adoptarea legii eliminării taxelor, la propunerea PSD.

"Miercuri, 26 octombrie 2016, Klaus Iohannis a acordat site-ului Adevărul Live un interviu.

N-am urmărit în direct interviul, preluat cu entuziasm de postul fanion al Diviziei Presă, Digi Tv, aparţinînd unui Trust care, iată, supravieţuieşte în chip miraculos şi cu datorii de un miliard de euro. Am citit însă stenograma interviului, în care autorul interviului e denumit generic realizator.

Citește și: Nicușor Dan, IRONIZAT de un deputat PNL: 'Un Gavroche de Piața Matache'

Din 1990 şi pînă acum am urmărit eforturile diferiţilor preşedinţi de a se implica în campania electorală pentru parlamentare în ipostaza de chibiţi electorali ai partidelor lor.

La fiecare dintre ei, am putut vedea însă o deosebită grijă de a se implica subtil, astfel încît cu greu puteai să spui că încalcă Constituţia.

La Klaus Iohannis implicarea e de-a dreptul, otova, butucănoasă, neroadă.

Ca şi în miniconferinţele pe picior, în acest interviu securizat, Klaus Iohannis e mai făţiş chibiţ al PNL decît Dacian Cioloş, premierul PNL.

Această implicare stridentă, violent anticonstituţională, e atît de lipsită de inteligenţă politică încît mai mult ca sigur cu fiecare ieşire în spaţiul public ca agent electoral Klaus Iohannis reuşeşte să mai îngroape un pic PNL.

Să luăm un exemplu:

PSD a dat lovitura cu eliminarea celor 102 taxe. De data asta e chiar o măsură salutară, deoarece multe taxe erau aberante şi mai ales cereau cetăţeanului să piardă cîte o săptămînă pentru a plăti 3 sau 4 lei. Dar chiar dacă ar fi fost altfel, Legea e lovitură a PSD din punct de vedere electoral. În aceste condiţii, a o contesta e sinucigaş din punct de vedere electoral.

Pentru a atenua efectele negative în plan electoral al contestării se apelează în astfel de cazuri la argumentul măririi altor taxe şi impozite.

Ce face Klaus Iohannis?

El ştie că prin această Lege PNL a încasat o scatoalcă de la PSD. În ipostaza de chibiţ al PNL, Klaus Iohannis se gîndeşte să dea o mînă de ajutor partidului contestînd Legea asumată de PSD.

Cum o face?

„Orice om normal îşi face un calcul acasă, îşi numără bănuţii: atîta pentru pîine, atîta pentru hainele copilului, atîta pentru bicicletă, şi două zile mai tîrziu îşi dă seama că tot calculul e greşit, că parlamentul s-a trezit peste noapte să schimbe arhitectura taxelor. Nu se poate aşa.”

Aşadar, Klaus Iohannis crede că eliminarea taxelor nu-i bună pentru cetăţeni, deoarece cetăţeanul îşi împarte banii pe zile şi, la un moment dat, descoperă că prin anularea unor taxe, se trezeşte cu bani în plus în buzunar. Cum el, cetăţeanul, a calculat deja banii din buzunar, apariţia unor bani în plus îl revoltă şi, prin urmare, va vota PNL, partidul care s-a opus eliminării taxelor și prin asta banilor în plus pe care-i va primi.

O asemenea prăpastie între un politician și România reală n-am întîlnit nici măcar la Clotilde Armand. E doar unul dintre numeroasele exemple din ultimul timp de stîngăcii cumplite ale lui Klaus Iohannis în bătălia electorală de partea PNL. Se vede clar că Klaus Iohannis n-are o minimă experienţă a bătăliilor electorale. Cea din 2014 n-a fost o bătălie. A fost punerea pe tavă a Preşedinţiei de către Sistem. Abia acum, cînd bătălia e reală, se vede clar că Klaus Iohannis n-are pic de talent politic.", a scris jurnalistul pe blog-ul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.