Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu: Pe scena politică au mai rămas trei personalităţi interesante

politician

Ion Cristoiu dezvăluie pe blogul personal motivele pentru care a acceptat să participe la o emisiune TV alături de Călin Popescu Tăriceanu. Jurnalistul îl vede pe preşedintele Senatului printre ultimele trei personalităţi interesante din politica românească, alături de Traian Băsescu şi Victor Ponta.

"Călin Popescu Tăriceanu e unul dintre cei trei politicieni de real talent, născuți și nu făcuți de Servicii, rămași în picioare pe o scenă politică pe cale de a fi astfel curățată de Binomul SRI-DNA încît toți politicienii să fie mai cenușii decît Klaus Iohannis, întruchiparea cenușiului în România postdecembristă. Ceilalți doi sunt Traian Băsescu și Victor Ponta. Sunt tare curios cît va mai rezista Călin Popescu Tăriceanu. Ca și Traian Băsescu, ca și Victor Ponta, Poliția Politică prezidențială îi dă tîrcoale căutînd momentul în care să-l apuce și să-l tîrască afară din scenă", scrie Cristoiu.

Jurnalistul susţine că Tăriceanu s-a remarcat drept unul dintre puținii politicieni care au îndrăznit să-l critice pe Klaus Iohannis. "Într-o atmosferă dezgustător de slugarnică față de noul Stăpîn, tipică în postdecembrism perioadei de început a oricărui președinte, Călin Popescu Tăriceanu aduce o boare de bărbăție. Nu reușește ea să contracareze zgomotul pupăturilor de Înalte Buci prezidențiale, dar măcar ne dovedește că democrația are oroare de unanimități comuniste", afirmă Ion Cristoiu.

Fondatorul Evenimentului Zilei îl scoate pe Tăriceanu drept cruciat pe cont propriu împotriva "abuzurilor comise de Binom în numele Luptei împotriva corupției". "De fapt, apărarea libertăților individuale a fost în postdecembrism nota care a deosebit PNL pe scena noastră politică. Acum, PNL, dominat de aripa PDL, stînd în continuare sub semnul politicii de forță promovată de Traian Băsescu, a renunțat la această notă de esență. ALDE a lui Călin Popescu Tăriceanu a preluat steagul apărării libertăților individuale, străduindu-se să facă din el un steag electoral", mai susţine Cristoiu.

"Tot mai puternica despărțire a lui Călin Popescu Tăriceanu de PSD-ul transformat de Liviu Dragnea într-un vizitiu la trăsura cu care străbate timpurile postdecembriste Klaus Iohannis poate face din ALDE killerul PSD. Electoratul PSD nu înghite postura stingheritoare a partidului de concurent al PNL la slujirea lui Klaus Iohannis. De aceea, mai mult ca sigur, numeroși PSD vor vota cu ALDE. PSD pregătește la rîndu-i ghiontul prin care Călin Popescu Tăriceanu va fi dat jos de pe scaunul de președinte al Senatului", concluzionează jurnalistul, pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.