Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu scrie despre un ministru: 'În atenția lui Traian Băsescu'

guvern

Jurnalistul Ion Cristoiu scrie despre un scandal care a măcinat mocnit Guvernul Cioloș și care acum riscă să dea în clocot. Într-un articol publicat pe blogul personal și adresat lui Traian Băsescu, Cristoiu scrie despre acuzațiile de plagiat la adresa ministrului de Interne, Petre Tobă.

Ion Cristoiu amintește că președinte CNATDCU a anunțat pe 22 august că verificarea tezei de doctorat a lui Petre Tobă se face în perioada 3 august-3 septembrie. Verificările au fost determinate de dezvălurile publicate de Emilia Șercan pe site-ul Press One: peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei cu care Petre Tobă a obținut titlul de doctor la Universitatea Națională de Apărare sunt copiate din alte lucrări de specialitate sau de pe Internet. Tot pe 22 august 2016, reprezentantul CNTADCU a confirmat că de la Comisia de etică a Universității de Apărare s-a primit un punct de vedere potrivit căruia teza de doctorat a lui Petre Tobă nu e un plagiat.

Vezi și: Declarații INCREDIBILE ale Ambasadorului SUA la Chișinău: Moldova nu e România! Are propria istorie!

„Viorel Barbu s-a grăbit să susțină că acest punct de vedere e doar consultativ pentru Comisie. Distinsul, mîncător de plagiatori, n-a răspuns însă la două întrebări legitime:

  1. Cum se face că abia acum după un an, o comisie de specialiști analizează lucrarea lui Petre Tobă?
  2. De ce dracu are nevoie de o lună o comisie de trei specialiști pentru a verifica dacă o lucrare e plagiată sau nu? Press one a indicat autorii din care a copiat masiv Petre Tobă. Ce fac ditamai trei specialiștii timp de o lună de zile? Dacă cele 250 de pagini sunt sau nu plagiate se verifică în cîteva zile, hai, cel mult o săptămînă, admițînd că specialiștii au nevoie de zile întregi de somn după efortul uriaș cerut de punerea față-n față a unor texte pentru a vedea dacă sunt sau nu identice.

Suspectînd în punctul de vedere al Universității de Apărare un prim pas către decizia potrivit căreia Petre Tobă n-a plagiat și, prin urmare, nu trebuie să demisioneze din Guvern, Traian Băsescu s-a grăbit să vadă în asta dovada că ministrul de Interne e protejat de Florian Coldea.

Habar n-am ce știe Traian Băsescu despre relația dintre Florian Coldea și Petre Tobă. Nu-i exclus ca Petre Tobă să fie protejat de Florian Coldea. Dar dacă se pregătește o albire a lui Petre Tobă prin intermediul CNATDCU, în nici un caz asta, albirea, nu poate fi rezultatul protecției din partea lui Florian Coldea. Prim adjunctul SRI e prea mic pentru a putea face asta. În realitate, alt cineva, mult mai important e protectorul lui Petre Tobă. Acest protector a reușit să amîne timp de un an o operațiune atît de simplă cum e verificarea suspiciunii de plagiat în cazul tezei lui Petre Tobă. Acest protector va reuși, dacă suspiciunile se confirmă, să-l scoată basma curată pe Petre Tobă. Ei se numește Klaus Iohannis!”, scrie Cristoiu pe blog.

Vezi și: DNA intră în campania de toamnă: Vor cădea ca popicele/ SURSE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.