Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu vede o diversiune pusă la cale de Cioloş şi PNL

F. P.
Agerpres
ciolos gorghiu blaga

Premierul Dacian Cioloş pare să fi respins definitiv dorinţa liberalilor de schimbare a legii electorale prin ordonanţă de urgenţă, în sensul alegerii primarilor în două tururi. Jurnalistul Ion Cristoiu vede însă o diversiune în subiectul care a ţinut prim-planul dezbaterilor politice din ultima perioadă. Potrivit acestuia, se încearcă ascunderea faptului că Guvernul Cioloş ar fi un guvern PNL sub acoperire de tehnocrat.

"O clipă am fost înclinat şi eu să cred că Dacian Cioloş le-a dat Liberalilor o lovitură zdravănă. A venit însă reacţia PNL. Te-ai fi aşteptat ca PNL, prin Vasile Blaga să tune şi să fulgere, să anunţe că nu mai sprijină Guvernul Dacian Cioloş, ba chiar să ameninţe cu o Moţiune de cenzură. Nici vorbă de aşa ceva. Vasile Blaga a anunţat că Liberalii au ales calea dezbaterii în Parlament. Exact cum i-a sfătuit Dacian Cioloş. Ba chiar Vasile Blaga s-a arătat optimist în privința căii parlamentare, care i s-a părut ușoară (...).

Repet ce-am spus mai înainte: Era nevoie să treacă 13 zile în aşteptarea unei decizii a lui Dacian Cioloş, cînd, dacă aşa stau lucrurile la Senat, se putea opta de la început pentru acţiunea din Parlament? Reacţia PNL e halucinantă prin raportare la ce-a cerut şi ce-a obţinut de la Dacian Cioloş. E halucinantă şi din punct de vedere logic. Dacă modificarea Legii e un imperativ democratic, o cerinţă a Poporului, iar votul într-un singur tur e neconstituţional, refuzul premierului echivalează cu o poziţie antidemocratică, antiparlamentară şi anticonstituţională.

La o asemenea poziţie a Guvernului, normal era ca PNL, partid ce se pretinde apărătorul Democraţiei, să reacţioneze violent.
Cum se explică reacţia incredibilă a PNL? Sînt mai multe posibile răspunsuri:

  1. PNL a încercat marea cu degetul. Ceva în genul încercării unui delicvent de a fura poşeta unei cucoane. Cucoana s-a prins şi delicventul o ia din loc, zicîndu-şi că oricum poşeta putea să n-aibă nici un ban.
  2. PNL ştie că decizia e a lui Klaus Iohannis. Nu îndrăzneşte să se ridice împotriva Imperatorului de la Cotroceni, Stăpînul Binomului.
  3. Propunerea PNL a fost de fapt o diversiune pusă la cale împreună cu Klaus Iohannis şi cu Dacian Cioloş. După refuzul lui Dacian Cioloş nimeni nu mai poate suspecta Guvernul Cioloş că e de fapt un guvern PNL în travesti. Ba mai mult, se poate avansa teza unui Guvern PSD.

Şi cu această imagine, Dacian Cioloş poate administra PSD lovituri mortale în anul electoral 2016 din multe puncte de vedere. Dacă aş fi Liviu Dragnea, reacţia PNL m-ar pune pe gînduri. Şi m-aş întreba unde, cînd şi cum va lovi, mortal PSD, Guvernul Dacian Cioloş", scrie Ion Cristoiu pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.