Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criticat de Trump, Pakistanul spune că îşi doreşte 'pacea în Afganistan'

pakistan

Pakistanul, acuzat de preşedintele american Donald Trump că găzduieşte grupuri insurgente care destabilizează Afganistanul vecin, s-a apărat marţi afirmând că "îşi doreşte pacea în Afganistan", transmite France Presse. Într-un comunicat, Ministerul Afacerilor Externe a subliniat "dorinţa continuă a Pakistanului de a lucra alături de comunitatea internaţională pentru a elimina ameninţarea terorismului".

Ministrul de Externe Khawaja Muhammad "a reiterat perspectiva Pakistanului şi dorinţa sa de pace şi stabilitate în Afganistan", în cadrul unei întâlniri cu ambasadorul american la Islamabad pe subiectul strategiei lui Trump pentru Afganistan. Într-un discurs oficial extrem de aşteptat, Trump a anunţat luni seară că renunţă la o retragere rapidă din Afganistan, deschizând calea pentru întăriri americane şi accentuând presiunea asupra Pakistanului, acuzat că este un refugiu pentru "agenţi ai haosului", conform Agerpres.

"Pakistanul are mult de câştigat prin colaborarea cu eforturile noastre în Afganistan. Şi are mult de pierdut continuând să adăpostească terorişti. Acest lucru trebuie să se schimbe şi se va schimba imediat!", a declarat el. Armata pakistaneză a reacţionat încă de luni, afirmând că Pakistanul, susţinător istoric al talibanilor, nu mai adăposteşte "nicio structură organizată a niciunui grup terorist". Luna trecută, Departamentul american al Apărării a suspendat un ajutor militar de 50 de milioane de dolari, considerând că Islamabadul nu face suficient împotriva reţelei Haqqani, aliată a talibanilor afgani şi considerată de mult timp ca având legături cu serviciile secrete pakistaneze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.