Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criză de citostatice la Spitalul Universitar din București: Reacția ministrului Sănătății

Florian Bodog

Mai mulți bolnavi de cancer care trebuiau să îşi primească tratamentul au fost trimişi acasă. Unul din medicamentele care fac diferenţa între viaţă şi moarte nu mai există în farmacia Spitalului Universitar din București. Reprezentanţii unităţii medicale spun că este o sincopă în aprovizionare, însă cei care luptă pentru drepturile pacienţilor susţin că situaţia este la fel de gravă şi în alte spitale din ţară.

Ministrul Muncii, veste URIAȘĂ pentru bugetari privind voucherele de vacanță și norma de hrană

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat miercuri, într-o intervenție la Antena3, că Spitalul Universitar a avut o problemă de aprovizionare, subliind că nu este o problemă de stoc. De asemenea, ministrul Sănătății a afirmat că până la sfârșitul săptămânii stocul de medicamente se va livra în farmacia spitalului.

„În cursul zilei de ieri am verificat la mai multe din țară. Într-adevăr, Spitalul Universitar și unu sau două spitale din țară au avut probleme de aprovizionare, dar nu e problemă de stoc. Există în stoc, doar că unii din ei nu și-au făcut contractele la timp sau nu s-au aprovizionat. (...) Noi nu intervenim în contractele spitalelor cu furnizorii. Am înțeles că stocul de medicamente se va livra la sfârșitul acestei săptămâni. În același timp Institutul Oncologic are produsul pe stoc. Deci îl are în farmacii.”, a declarat Florian Bodog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.