Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criză de vaccinuri Hepatic B pediatric și Hexavalent în Sibiu

agerpres
vaccin hexavalent

Spitalele din județul Sibiu se confruntă cu o nouă criză de vaccinuri, fiind vorba de vaccinul Hepatic B pediatric și cel Hexavalent, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP).

"Vaccinul Hepatic B pediatric, care trebuie administrat în Maternitatea din Sibiu, lipsește de la sfârșitul lunii decembrie. Vaccinul Hexavalent, care este administrat la 2,4 și 11 luni, împotriva tetanosului, difteriei, tusei convulsive, lipsește din luna ianuarie", a declarat luni Krisztina Gaal, purtător de cuvânt al DSP Sibiu, conform Agerpres.

Conform acesteia, în momentul de față sunt suficiente stocurile de vaccin împotriva tuberculozei și cel împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului. "În momentul de față stocul de vaccin BCG (vaccin împotriva tuberculozei, administrat în maternitate, în primele 24 ore de viață) este suficient în județul Sibiu, fiind disponibile 9.500 de doze. De asemenea, stocul de vaccin ROR (vaccin rujeolic-rubeolic-oreion) este de 2.670 de doze", a informat purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.