Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza din Golf atinge cote MAXIME: Egiptul avertizează UE că REFUZĂ orice negociere

Egiptul a avertizat marţi Uniunea Europeană că actuala criză din Golf nu va fi rezolvată atât timp cât Qatarul nu va renunţa la terorism, relatează AFP.

Citește și: Ponta pune tunurile pe Dragnea: 'Asta merge dacă vrei să conduci CJ Teleorman sau Teldrum SA'

Vezi şi: Premierul Mihai Tudose: Guvernul renunţă la introducerea taxei de solidaritate


'Nu este o chestiune de compromis. Nu putem face compromisuri când este vorba despre terorism. Nu ne putem angaja în nicio formă de negocieri', a declarat ministrul de externe egiptean Sameh Shoukry la sfârşitul unei reuniuni UE-Egipt la Bruxelles. 

'Numai atunci când Qatarul va lua măsurile necesare, când va accepta într-adevăr să fie un partener în lupta împotriva terorismului, atunci criza va fi rezolvată', a insistat Shoukry. 

Diplomatul egiptean a acuzat Doha că 'adăposteşte elemente asociate ideologiilor radicale şi teroriste şi că a utilizat organizaţiile sale mass-media pentru a promova, justifica şi glorifica activităţi teroriste', referindu-se la canalul de televiziune qatariot Al-Jazeera. 

Egiptul acuză de mult timp televiziunea Al-Jazeera că sprijină gruparea Fraţii Musulmani, mişcare interzisă de autorităţile de la Cairo, pe care o acuză de violenţele comise după înlăturarea sa de la putere în 2013. 

Luna trecută, Egiptul, Arabia Saudită, Bahrainul şi Emiratele Arabe Unite au rupt relaţiile diplomatice şi au impus sancţiuni Qatarului, pe care îl acuză că finanţează grupuri islamiste extremiste şi se aliază cu principalul lor duşman, Iranul. Qatarul respinge acuzaţiile. 

La rândul său, şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini, care s-a aflat duminică în vizită în Kuweit, unde s-a întâlnit cu şeicul Sabah Al-Ahmad Al-Sabah, implicat într-o misiune de mediere a conflictului, şi-a reiterat marţi apelul pentru discuţii între Qatar şi vecinii săi, subliniind în acelaşi timp hotărârea Uniunii Europene de a combate terorismul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.