Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza din Golf: Qatarul deplânge la Bruxelles lipsa de reacţie a comunităţii internaţionale

Al-Arabya
Qatar

Şeful diplomaţiei qatareze a deplâns joi, la Bruxelles, lipsa unei reacţii din partea comunităţii internaţionale, în condiţiile în care ţările din Golf care au rupt relaţiile cu emiratul refuză, potrivit acestuia, orice detensionare, informează AFP, potrivit Agerpres.

"A existat o permanenţă în comportamentul şi metodologia lor (...) pentru a nu găsi o soluţie, ci doar pentru a continua blocada" împotriva Qatarului şi "a nu respecta dreptul şi ordinea internaţională", a declarat şeicul Mohamed bin Abdulrahman al-Thani cu privire la grupul ţărilor care au rupt din 5 iunie relaţiile cu Doha, declanşând cea mai gravă criză din Golf din ultimii ani. 

"Nu este bine pentru nimeni, pentru că aceasta creează cu adevărat un precedent în lume, când nu există un răspuns din partea comunităţii internaţionale atunci ţări încep să impună, fără ca aceasta să fie legitim, sancţiuni şi pedepse unilaterale împotriva ţării noastre", a adăugat ministrul qatarez de externe, în cadrul unei conferinţe de presă la Bruxelles. 

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahreinul şi Egiptul, urmate de numeroase alte ţări, au rupt, începând cu 5 iunie, relaţiile lor diplomatice cu Doha şi au impus sancţiuni fără precedent, în special prin blocarea căilor de acces maritime, aeriene şi terestre către acest mic emirat bogat în gaze naturale. 

Aceste ţări îi reproşează Qatarului că susţine grupările extremiste şi că s-ar fi apropiat prea mult de Iranul şiit, marele rival al regatului sunnit al Arabiei Saudite. O mediere regională încercată de Kuweit se află în prezent în impas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.