Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza din Qatar se adâncește: Mediatorul disputei, contestat

Al-Arabya
Qatar

Cele patru ţări ostile Qatarului au contestat vineri declaraţiile făcute de emirul Kuweitului, mediator în criza din Golf, negând orice progres în găsirea unei soluţii în această dispută fără precedent, informează AFP, conform agerpres.ro

Într-un comunicat dat publicităţii vineri de agenţia de presă saudită SPA, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahreinul şi Egiptul au reacţionat la declaraţiile făcute de emirul Kuweitului, şeicul Sabah al-Ahmad Al-Sabah, alături de preşedintele american Donald Trump, la Casa Albă.

Bursa londoneză: Zece companii românești pot INSPIRA UE


Ei au pus la îndoială afirmaţia făcută de şeicul Sabah, potrivit căreia Qatarul ar fi gata să accepte cele 13 cereri formulate de cele patru ţări şi au reiterat că 'negocierea asupra acestor cereri nu trebuie să fie precedată de nicio condiţie'. 

Cele patru ţări şi-au exprimat de asemenea 'regretul că emirul Kuweitului a afirmat că medierea sa a împiedicat o escaladare militară', subliniind că 'opţiunea militară nu a fost niciodată luată în calcul în acest conflict'.

Cutremur cu magnitudinea de 8,2 grade pe Richter în Mexic, urmat de 3 replici. A fost emisă o alertă de tsunami / UPDATE


Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahreinul şi Egiptul, urmate de alte ţări, au rupt de la 5 iunie relaţiile diplomatice cu Doha, reproşându-i că susţine grupări extremiste şi că s-a apropiat prea mult de Iranul şiit, marele rival al regatului sunnit al Arabiei Saudite. 

De asemenea, ele au impus sancţiuni fără precedent, inclusiv o blocadă a căilor de acces maritime, aeriene şi terestre spre acest mic emirat gazifer. 

Qatarul neagă că ar susţine grupări extremiste şi afirmă că cele patru ţări încearcă să-i uzurpeze suveranitatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.